2004-04-01

Längtans blåa blomma

Igår planterade jag en blåsippa i trädgården. Igår fick jag två frysta (och upptinade) embryon insatta. Förra året vid den här tiden köpte jag också en blåsippa och planterade i trädgården, men den dog. Det gjorde embryot jag hade i magen då också. Nej usch vad sentimentalt detta blev då, den här sidan skulle ju handla om annat.

Helga läser
Just nu två böcker: Long John Silver av Björn Larsson (gillar den trots att jag inte läst Skattkammarön som den är en pastisch på), och Den röda vargen av Liza Marklund. Gillar faktiskt hennes böcker, inte minst är det kul att läsa en skildring av en icke-perfekt tänkande kvinna som älskar både sitt jobb och sina barn. Blir förbannad på alla pretentiösa muppar som sågar hennes böcker men höjer Henning Mankell till skyarna. Han däremot är pretentiös (där kom det igen), olidligt politiskt korrekt och har dessutom ett språk som får en att vilja gråta. I alla fall enligt min enkla mening.

Helga tittar på TV
Melrose Place går på TV4 på eftermiddagarna, vilken nostalgitripp. Jag älskade den serien när den gick 1993 eller när det nu var. Min lillasyster och hennes kompisar tyckte att O liknade Billy och jag var i hemlighet mycket stolt över detta. Men det verkar ha gått många år sedan dess. Jag vrider mig ibland av skratt och ibland av olust. Alisons korta kjolar, den töntiga handlingen, Jake som släntrar omkring med ett snett leende. Tänk att jag en gång tyckt att detta var en riktigt bra serie om Livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar