2004-08-09

Rapport

Jag mår OK, oftast. Ibland är livet till och med ganska skönt. Idag har jag suttit på altanen, läst en bok, bakat en kaka, pratat i telefon med pappa och mamma, umgåtts en stund med min syster, vattnat mina blommor, surfat lite. Resten av dagen ska jag nog ägna åt läsning, och så ringa O förstås. Imorgon ska jag ner på stan för att göra några ärenden. På onsdag ska jag träffa en kompis, torsdag och fredag är ännu oplanerade. Lite träning ska väl in någonstans också.

Sådär går det på. Jag försöker fylla dagarna, försöker få tiden att gå. Jag gillar inte alls att leva såhär, men jag har inget val. Livet är en transportsträcka just nu. I september börjar en kurs som jag har kommit in på, Arbets- och organisationspsykologi heter den. Den består av fyra delkurser och jag har bestämt mig för att läsa åtminstone den första. Den är slut i mitten av oktober och förhoppningsvis vet vi lite mer om framtiden då. Dit ungefär sträcker sig min planeringshorisont.

När jag inte mår OK mår jag förfärligt dåligt. Igår kväll till exempel. Sorgen kom över mig och jag grät så att jag knappt kunde andas. Varför den kom just då vet jag inte. Kanske för en dum kommentar från O strax innan han åkte till flygplatsen, kanske för flera aningslösa kommentarer från svärföräldrarna när vi var där på söndagmiddag. Jag står väldigt långt från dem just nu. Det var ingen idé att ringa någon, ingen idé att skriva dagbok eller inlägg på nätet, det enda som fanns att göra var att gråta tills jag blev trött. Det blev jag, sedan sov jag och när jag vaknade var det morgon.

Tystnad
Som sagt, det hjälper inte att skriva om det. Jag skrev lite dagbok igår kväll och det blev bara värre. Jag är tveksam till hur mycket jag ska skriva här på hemsidan om hur jag egentligen mår. Det blir så svart och så utlämnande, och jag frågar mig om det är någon nytta med det. Mår jag bättre av att skriva? Troligen inte. Mår någon annan bättre av att läsa? Ja, kanske. I alla fall så blir jag hjälpt av att läsa om hur andra mår. Jag följer några andra personliga hemsidor och det är oerhört skönt att känna igen sig. Men just nu tror jag att jag behöver lite distans till det jag befinner mig i. Antagligen kommer jag inte att uppdatera just den här sidan på ett tag, men kanske skriver jag lite om Böcker eller Historia. Eller så blir det på något annat sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar