2004-09-26

Dödshemligt

Jag ruvar igen. Jojomensan gott folk, ibland går det undan. I tisdags var jag på VUL på Carlanderska och vad skådades då om inte en äggblåsa på 15 mm. Positivt utslag på ÄL-stickan i torsdags, på cykeldag 14. Vad har det tagit åt min kropp som plötsligt uppför sig normalt? Allt har gått på räls den här gången. Våra åtta embryon från Sahlgrenska flyttades raskt över till Carlanderska (där vi redan hade fyra från förra året). Idag fick jag två tillbaka, fyra stycken klarade inte upptining. Det finns sex kvar. Om detta försök mot förmodan skulle resultera i en unge kan vi ägna oss åt följande spekulationer: är han eller hon gjord i juli 2003 på Carlanderska eller i juni 2004 på Sahlgrenska? Och var det embryot med sju celler eller det med fyra celler som fäste? Och som O sa, måste vi då skicka tackkort till båda klinikerna?

För övrigt fick jag lite matnyttig info från läkaren. Gör vi något mer riktigt försök med äggplock och allt tycker han att det vore intressant att prova långtidsodling. Sahlgrenska gör inte det så gärna eftersom de inte är så bra på det, men Carlanderska gör det.

Och våra chanser är fortfarande goda. Det går inte att svara på varför vi inte har lyckats hittills. Nähej. Det har man ju hört förut.

Den här gången får jag också prova Trombyl, som helt enkelt är en låg dos acetylsalicylsyra (Magnecyl alltså). Det är egentligen ett blodförtunnande medel som ges till hjärtpatienter men det tros gynna genomblödningen av livmoderslemhinnan och underlätta för ägget att fästa. Det gör knappast någon skada, så varför inte. En liten hjärtformad tablett varje dag.

Nytt för denna gång är också hemlighetsmakeriet. Ingen utom vi och läkarna och ni, kära läsare, vet att vi har gjort ett frysförsök. Det är väldigt skönt. Jag vill slippa pressen av att alla vet och undrar hur det går. Om mina föräldrar vore lite listiga borde de misstänka något fuffens, och frågar de rent ut tänker jag inte ljuga, så jag hoppas att de inte är så smarta. Jag tycker om att ha detta för oss själva.

Annars
För övrigt så är det mycket flyttstök nu. Visningen i torsdags gick nog bra, men vi vet ännu inte om de vill hyra vårt hus. Vill de inte, så går det förhoppningsvis fler tåg. I helgen flyttar O in i vår lägenhet i Stockholm, det ska bli skönt att få något eget där. Jag följer med upp och stannar i en vecka, tills vi vet resultatet av frysförsöket. Vi vill vara tillsammans vid ett eventuellt misslyckande.

Jag har fyllt år också. 34, usch. Men jag tror att åldersnojan till största delen beror på barnlösheten. Fast i år har jag inte tänkt så mycket på det. Det var värre att fylla 33. Jag fick fina presenter: pengar till kläder av mamma, restaurangbesök av pappa, underkläder och ett restaurangbesök till av O. Till min makes många talanger hör den att köpa perfekt sittande bh:ar åt mig. Jag begriper inte hur han bär sig åt, men det blir bra varje gång.

Jag mår rätt bra just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar