2005-06-01

Hjärtat mitt

mår fint, enligt doktorn. Gjorde EKG idag och det var normalt. Det var en mycket bra läkare som tog sig tid att fråga ut mig ordentligt och som inte avfärdade min oro. Hon tror att mina bröstsmärtor beror på magkatarr, troligen stressrelaterad. Jag ska lämna några blodprover för säkerhets skull, och så ska vi träffas igen om två veckor. Då ska vi prata lite om antidepressiv medicin. Skönt att bli tagen på allvar och skönt att få komma dit igen.

Jag har ju lite halvhjärtat letat efter en psykolog eller terapeut här i Stockholm. För ett tag sedan fick jag namn och nummer till en som skulle vara bra. När jag krälade omkring i mitt svarta hål häromveckan ringde jag henne för att boka en tid. Men efteråt var jag fundersam, det kändes inte bra. Damen ifråga var inte någon god lyssnare. Jag berättade att jag är arbetslös och mår dåligt över det. Minuten efter svarade hon på min fråga om pris, att det berodde på om jag eller min arbetsgivare betalar. Aj. Dessutom var nämnda pris hela 750 kr plus moms i timmen. Nä. Efter att ha funderat lite avbokade jag tiden. Har ingen lust att betala sura pengar till en sådan tant. Jag har bra erfarenheter av samtalsstöd, det hjälper absolut. Min förra psykolog var min livlina. Jag undrar om inte magkatarren och mardrömmarna beror på att jag nu inte får utlopp för mina känslor. Men just nu vill jag faktiskt inte. Ingen terapi i världen kan ge mig det liv jag vill ha, och det verkar kosta mer än vad det är värt, både i tid, kraft och pengar.

Jobbstatus
Var på intervju idag igen, nu ett jobb jag verkligen vill ha på ett företag jag verkligen gillar. Intervjun gick visserligen bra, men konkurrensen är stenhård. Tror tyvärr inte att de kommer att välja just mig. Förbereder mig redan nu på det, för jag orkar inte bli besviken. På tisdag ska jag på ytterligare en intervju, på ett annat företag som tidigare gett mig nobben. Men nu var de intresserade igen, och de kostar på en psykologisk analys också för att kolla hur knasig jag är. Till dags dato har jag sökt 85 jobb. På nio av dessa har jag fått komma på intervju. För att orka lite till intalar jag mig att jag måste söka hundra jobb och gå på åtminstone tolv intervjuer innan drömjobbet kommer, med omedelbar ömsesidig förälskelse som följd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar