2005-10-06

Glad!

Vi ska flytta! Igen. Är vi kloka? Nä. Inget nytt i det.

Jag har ju gnölat om sunklägenheten så att det räcker. För cirka tre veckor sedan hittade jag ett nybygge på Bostadsförmedlingen som jag raskt anmälde oss till. Fyra stycken fyror, en drös treor och några tvåor skulle fördelas. För en vecka sedan var jag på visning, anmälde sedan vårt intresse för fyrorna. Allra helst ville vi ha den högst upp som vetter mot sydväst, men det vill väl alla andra också, tänkte vi. Sista svarsdag var i tisdags, så det dröjer väl några veckor innan man får besked, tänkte vi.

Men ibland har man fel. Idag ringde en bostadsförmedlare och erbjöd oss just den lägenhet vi vill ha.

Inflyttning i april
Vi får välja tapeter och kakel
Ekparkett i alla rum
Stor balkong som löper runt ett hörn
Nyproducerat med allt var det innebär av fräschör och praktisk planering
Åttonde våningen med utsikt över träd och vatten
Fyra t-banestationer närmare stan

Vad säger man? Ja tack!

Kanske ska man rentav börja tro på ödet, att det ”fanns en mening” med att vi inte fick den andra lägenheten vi ville ha i augusti, den som barnfamiljen knep för oss.

Ikväll ska vi banne mig knäcka min jobbchampagne, den som O köpte när jag fått jobb men som vi inte orkade dricka upp den kvällen. Veckan därpå blev svärfar sjuk, sedan dog han, sedan har vi inte kommit oss för att fira. Men det ska vi göra nu.

Den däringa adoptionen

Idag ringde jag utredaren. Ja, hon har skrivit färdigt, utredningen ligger hos hennes chef för påseende. Men hon visste inte när vi kommer upp i nämnden. Skulle ta reda på det och återkomma.

Den däringa IVF:en

Går hittills som planerat. Jag tar sprutor och inhalerar spray för glatta livet. Funderar som bäst på nödlögner:

Vad smäller man i en besökande klyftig lillasyster så att hon inte begriper att det är IVF-kliniken vi ska besöka på söndag morgon? Som sagt, hon är både klyftig och erfaren och misstänksam så det måste vara något väldigt trovärdigt.

Vad säger man på jobbet när de vill skicka en utomlands på så kallad endagsförrättning när man själv planerar att ligga i gynstol och bli plockad på ägg? Behöver inte vara fullt lika trovärdigt.

Förslag mottages tacksamt.

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Hurra, hurra. Grattis till lägenheten. Det var skönt att höra att ni fått precis exakt den ni ville ha!! Snopet på det nytapetserade, fast ni ska ju stå ut i sunket tills april så det kanske är värt det.

    Nödlögnerna så: Pigg och brajt syrra går nog faktiskt inte att lura. Finns nog inte en enda nödlögn som funkar en söndagsmorgon. Går det inte att liera henne att hålla tyst tror du? Nödlögnen för jobbet får väl bli en magsjuka eller så.

    Ha det bra!
    /Linda

    SvaraRadera
  2. Hej Helga!

    Grattis till lägenheten. Kul för er. :o)

    Tips för att lura syrran, säg att du skall ut och köpa mat för att laga till en brunch till henne och O. Det blir ju lite jobbigt att laga den, men samtidigt har du en ursäkt att smita iväg ett tag. Glöm inte att handla på hemvägen från kliniken!!
    Till jobbet kan jag inte komma på någon bra ursäkt, en väldigt efterlängtad tid hos läkaren som du bara inte kan boka av, orkar inte vänta ytterligare ett halvår? Näää, den var inte bra.
    Du kommer nog på något bättre.

    Kramar från HispeVispe

    SvaraRadera
  3. Grattis till den nya lägenheten och flytten. Eftersom du (ni) aldrig tycket om den nuvarande måste det kännas extra bra. Och det är viktigt att åtminstone några saker i livet känns bra. De låter fantastisk tycker jag, speciellt utsikten och stor balkong.
    //Dina

    SvaraRadera