2005-11-15

Ollibolli eller Stinafina?

Gahh! Just som man har vant sig vid världens nya utseende efter att den vändes upp och ned för femitielvte gången, så blir det jordbävning igen.

Nej, jag överdriver. Nu var det knappt ett efterskalv, en liten darrning bara.

Hur som helst. AC (som har Kina) och BFA (som har Bolivia) emottog båda en kopia av vår hemutredning igår. Idag ringde BFA och meddelade att nästa par som får skicka papper till Bolivia blir vi, om vi är intresserade. Men hur lång tid det tar, och hur länge det sedan dröjer innan det blir barnbesked är osäkert.

Hur ska man kunna välja? Vill vi fortsätta på det vi ställt in oss på - Bolivia - fast processen är osäker? Eller vill vi välja ett mer förutsägbart land som Kina? Vill vi resa i grupp och fösas runt under två veckor när vi ska hämta vårt barn? Eller vill vi rå oss själva i nära fem veckor? Vad appellerar mest till oss, världens största land med en tusenårig kultur och en moraliskt tvivelaktig ettbarnspolitik? Eller ett litet land med höga berg och en fattigdom som är lika hjärtskärande som skönheten i landskapet? Var är barnen vackrast, klokast, friskast, lyckligast?

Hur ska vi kunna välja? Ändå är det just det vi måste göra.

Men inte just nu. Först ska vi åka på en efterlängtad semester. Som ett mirakel kanske vägen klarnar för oss under tiden.

Jag kan förresten meddela att det råder terrorbalans mellan mig och mamma just nu. Hon ringer och vi pratar artigt och kyligt om likgiltiga saker. Det är mitt sätt att straffa henne. Det är infantilt och varken konstruktivt eller snällt, men alternativet är ingen kontakt alls.

5 kommentarer:

  1. Hej Helga!
    Svårt val.
    Fick info idag om att Kina öppnat för ett nytt adoptionsland (Tyskland) och att man misstänker att det kan ge ökade väntetider framöver, men ingen kan ju säga något säkert.

    Det jag läst om adoptionsresor till Kina (favoritlektyren just nu!) ger inte intrycket av att man föses omkring i grupp så mycket numera. Det verkar mest vara att man passar på att turista och shoppa på egen hand i Beijing innan man åker till provinsen där barnet finns.

    Har ni flyt kanske BV kan ge bättre besked om hur länge stoppet varar tills ni kommer hem från er resa.
    Ha en riktigt bra semester!
    /Linda

    SvaraRadera
  2. Jag vill önska dig och O en riktigt skön semester. Förhoppningsvis kan ni då i lugn och ro känna vilket land som känns bäst för er.

    Dina

    SvaraRadera
  3. Hej Helga!

    Håller med om att det är svårt att välja land. Vi håller ju själva på för fullt och vi valde Kina just pga att det går fort. Om inte det varit så långa väntetider hade det säkert blivit något land i sydamerika istället.
    Det viktiga att det känns rätt för er. Jag håller hoppas att adoptionsbyrån kan ge er lite mer information om stoppet.
    Ha en trevlig semester.

    Kram HispeVispe

    SvaraRadera
  4. Hej Helga

    Efterrsom jag har världens underbaraste lilla tjej från Kina så skall jag nog inte yttra mig om vilket land ni bör välja. Kan dock säga att det bara medfört positiva saker att vi reste i grupp. Vår lilla dotter har numera tre jättebra kompisar från samma barnhem och vi har fått nya vänner för livet.

    Vi föstes inte heller runt i grupp utan turistade mycket på egen hand. Runtfösningen var bara på en dag då alla papper kring adoptionen skulle fixas.

    Lycka till med ert val.

    Malva

    SvaraRadera
  5. Hej Helga,
    Kommer du ihåg mig :-)
    Jag är en av dom som läser på din hemsida och inte ger sig tillkänna...
    Vi började ungefär samtidigt med våra IVF-försök, jag gjorde mitt sista nr 8 i våras. Har fortfarande 2 försök kvar på SU, men jag orkar bara inte.
    Har verkligen varit under isen ett tag och nu börjar jag bli mig själv igen :-)

    Nästa vecka får vi vårt medgivande och sedan börjar vi samla papper till Kina.
    Så nästa höst så är det jag som (förhoppninsgvis) har en kinaprinsessa :-).

    Må så gott och jag tänker på dig!
    Kramar Millispillis

    SvaraRadera