2006-01-24

Barnvagnsbeslut

Fanfar! Här är den, barnvagnen som Ollibollikoreaskrutt ska åka i. (Man får säkert inte göra så här - copyright å sånt - men det ger jag fan i). Cerox Sportvagn heter underverket och färgen är Sport Ruby. Under min karriär i bilbranschen flinade jag åt att marknadsförarna envisades med att peta in ordet sport här och var för att attrahera feta medelålders penningstinna köpare. Men nu har alltså även vi fallit för detta trick. Nä förresten. Det vi föll för var (förutom färgen då, den är rödmetallic liksom, vet inte om det syns på fotot) att handtaget är vändbart och att vi kan köpa till en mjuklift som det går att ligga i tills man är tillräckligt stor för att sitta upp.

Det är bara sex till åtta veckors leveranstid på vrålåket, så vi väntar lite med att beställa den.

Nu när barnvagnen är avklarad tar vi oss raskt an nästa punkt på listan. Imorgon ska vi åka till en specialaffär för att titta på och prova bärselar och bärsjalar. Här ska nämligen bäras barn!

Nu är det bara roligt att titta på saker. Det är som en låtsaslek, som att köpa dockvagn ungefär. När vi är i affärerna undviker jag expediternas blickar, samtidigt som jag utmanar dem i tankarna: kom igen då, kom hit du, fråga på bara om du törs! Frågar du ska jag svara stolt: i juli, och när du ser häpen ut ska jag sträcka på mig och säga: ja, jag har fått behålla min figur.

Fast hittills har ingen frågat, och lika bra är väl det. Numera pratar jag sällan om adoptionen, och när jag gör det blir det aldrig stora ord eller starka känslor. Jag skojar hellre, är ironisk, eller så är jag väldigt saklig. Jag vet inte varför, jag kanske inte orkar något annat. Eller så vill jag behålla eventuella känslor för mig själv, tills jag har fått lite ordning på dem.

Men varje kväll innan jag somnar tänker jag på Någon där borta i Korea.

Ett inlägg om hur vi tänkte när vi valde Korea är under bearbetning och kommer snart!

3 kommentarer:

  1. Utmärkt val av vagn. Vi har också en Emmaljunga Cerox till Tim. Dock i färgen Sport Carbon. Vi är nöjda med vagnen. Dock har vi haft lite problem med suffletten, men det är ju Emmaljunga "känt" för. Alla vagnar har sina problem.

    Vad gäller bärsele och sjal har vi en Ergo bärsels. Vi är nöjda med denna. Tim har dock inte varit så intresserad att sitta i den sedan han lärde sig att gå. Då är det mer intressant att sitta i bärstolen/ryggsäcken när vi är ute. Han ser ju mycket bättre där än när han sitter nere i sin vagn.

    Lycka till med det fortsatta handlandet. Själva ska vi påbörja vår nya hemutredning för syskon nu under våren. Känns lite sjukt, men allt tar ju sin tid.

    Kram Jennie

    SvaraRadera
  2. Jag har ju alltid tyckt mycket om att läsa det du skriver och det har väckt en mängd olika känslor i mig, både glädje och sorg. Kommer på mig själv med att sitta med ett enda stort leende i ansiktet numera; jag tycker det det är så roligt att få ta del av hela er resa :-)
    /Chisanna

    SvaraRadera
  3. Hej Helga!

    Du, det där med att känna sig inne i en låtsaslek när man shoppar bebisgrejor, det är du inte ensam om.
    Väntade hela tiden på att nån expedit i barnvagnsaffären skulle ta mig i armen och säga barskt; Ähum, den här affären är för GRAVIDA. Dörren är där!
    Likadant i klädbutikerna...fast jag hade stor mage så kände jag mig som en smyghandlande fejk.

    Den där förnipplade barnlöshetsidentiteten satt som en extra hud på mej långt efter vi fick H. Och sitter i viss mån fortfarande där, känner mig klart annorlunda jämfört med de andra dagisföräldrarna som funderar på om de vill ha ett syskon till våren eller till hösten(vilket är mest praktiskt?)

    Vill egentligen bara säga att jag är så himla själaglad för er skull. Att läsa om Helga i barnvagnsaffärer och sjalbutiker istället för på rysliga IVF-kliniker värmer i hela kroppen.

    Kram Annika B

    Ps...vi har en ERGO-sele. Är toppentoppentoppen...finns även numera med bebisinsats så man kan använda den från start. Kan användas både på mage och rygg och är mycket mer lättanvänd än en sjal(som vi också har,) och jag tycker att man bär lika bra i den. Vi är mycket ute på oländiga hundprommisar och jag kan lätt bära H, 13 kilo tung, i två timmar.

    Köp bara inte en Babybjörn. Bebisen blir 10 ggr så tung i den som i en Ergo eller sjal.

    SvaraRadera