2006-10-19

Andra dagen - fortfarande omtumlad!

Mycket handlar just nu om sovande och sovvanor. Jag sov nästan inte alls på planet, däremot somnade jag gott på bussen från flygplatsen. Framme på hotellet var jag så trött att jag inte kunde tänka. Klockan var då tre på eftermiddagen så det hade förmodligen varit smart att försöka hålla sig vaken till kvällen men det gick bara inte. Jag sov i tre timmar, O gick på upptäcktsfärd. Sedan åt vi middag på Vips, en restaurang där man av allt att döma träffar pojkvännen eller tjejkompisarna. Vi var klart äldst. Men maten var god, köttbit till O och skaldjur till mig samt fin sallads- och fruktbuffe. Till detta lite vattnigt men klart läskande öl.

Sedan somnade vi gott båda två klockan elva. Jag vaknade halv fyra och låg vaken i två timmar. Somnade därefter om och vi sov båda till tolv. Så vi är utvilade även om det inte riktigt känns så.

Idag har vi ätit lunch (nudlar!) och letat på turistbyrån, där man får använda internet gratis. Hurra! Efter detta ska vi åka bussrundtur för att orientera oss lite. Jag ska dessutom testa om det går att få tag på bra kaffe här.

Om Seoul kan sägas att det är varmt och kvavt och fyllt av vänliga människor. De kan inte så värst mycket engelska men är mycket hjälpsamma. Man hälsar genom att buga, vi tycker att vi har fått in rätta snitsen nu. Trafiken är överväldigande, för att korsa de sexfiliga gatorna går man oftast ner i underjordiska gångar med branta trappor. Inget för barnvagnar, rullatorer eller rullstolar alltså.

Alldeles i närheten av hotellet finns allt vi kan tänkas behöva. Granne med oss ligger en enorm department store, i nästa kvarter borjar ett myller av affärsgator. Internationella kedjor blandas med affärer av "hål-i-väggen"-typ där de säljer allt från torkad bläckfisk till nyckelringar med Hello Kitty.

Nu ska jag kolla Aftonbladet för senaste nytt från hemlandet.

2 kommentarer:

  1. Oj, vad glad jag blev när jag kikade in på din sida och upptäckte att du skriver från Korea. Jag kommer att kika in varje dag och med spänning följa din längtansresa. Tänk att du snart är i mål.
    Visst känns det överväldigande att vara i samma land som ert efterlängtade barn. Njut av tiden!
    Kram Jennie

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att läsa vad du skriver från Korea! Ha det så bra; snart får ni träffa er lille pojke :-)
    Kram,
    Chisanna

    SvaraRadera