2006-11-01

Trött men lycklig

O:s inlägg säger egentligen allt, men jag kunde inte hålla mig borta härifrån. När tillvaron normaliserats något kommer jag att skriva mer.

Q är alldeles fantastiskt underbar. Vi har haft en enorm tur! Vi blir mer förälskade i honom för varje stund som går. Visst är det lite kämpigt fortfarande med sovande och tidsomställning (jag har i princip inte sovit något sedan i söndags kväll) men samtidigt är det nya livet ännu bättre än det jag längtat efter och föreställt mig. De små detaljerna överraskar mig. Att känna små naglar krafsa en i sidan när man bär i bärsele. Att se världen genom en bebis ögon, där något så prosaiskt som en tandborste kan bli en underbar leksak. Att det är så roligt att ha barn! O och jag skrattar hela tiden åt och med Q, åt nappens frenetiska guppande, åt hans sätt att ligga på sidan som en romersk patricier, åt de roliga ljud han framstöter. Allt från smeksamt ooh och ääh till stånk och skrän och höga glädjeskrik.

Vi har ju bestämt oss för att försöka skydda Q:s integritet så gott det går, adoptionsvärlden är liten. Men en bild vill jag bjuda på i alla fall. Den är tagen första morgonen tillsammans, i Seoul. O och jag vaknade klockan sex, jag hade som sagt knappt kunnat sova på natten. Q sov. Och sov. Och sov. Klockan åtta var vi tvungna att väcka honom, annars hade vi missat planet. Men först förevigade vi honom, i djurpyjamas mot bakgrund av Hotel Presidents laxrosa sänggavel.

15 kommentarer:

  1. Vilken sötnos!!!
    Visst är det fantastiskt att bara titta på dem när de sover?

    Massor av grattis igen, och välkomna in i ett nytt fantastiskt skede av livet.
    Nu har något nytt börjat!

    Kramar

    SvaraRadera
  2. Välkomna hem alla tre! En underbar bild!
    Och ja, visst är det roligt att ha barn- du skulle se alla skrattrynkor jag fått sen F&L gjorde entré i mitt liv! :-)
    Ha det så jättebra nu! Ser fram emot fler uppdateringar när du orkar och hinner.
    Kram,
    Chisanna

    SvaraRadera
  3. Åhh vad gosig! De är så himla gulliga när de sover (annars med förstås!) och då kan man ju pussa på dem som man vill :-). Jag ser också fram emot uppdateringar när ni har möjlighet. Grattis igen!
    / Åsa

    SvaraRadera
  4. Vilken underbar liten varelse..man riktigt ser på bilden hur gosig han är. Tänk att de små liven kan förgylla ens vardag så mycket. Minns också den första lilla klappen man fick på kinden och den lilla handen som gosade mig i håret vid läggdags. Man blir ju lite bortskämd och tänker nu för tiden inte alltid på de där små sakerna. FAst visst är det gulligt när lilltjejen sitter vid köksbordet när man lagar mat och vill att man hela tiden skall springa och pussa henne på munnen.

    Hoppas ni får en härligt tid hemma, med mycket mys och lugn och ro. Det förtjänar ni.

    SvaraRadera
  5. Jag blir alldeles varm av lycka när jag läser det du skriver, mamma Helga! Han ser fantastisk gosig ut, din son.

    Kramar!!!

    SvaraRadera
  6. Underbara Helga! Och O! Och Q!

    Jag gråter lyckotårar och är så sanslöst glad för er skull. Tänk att ni äntligen är föräldrar och har fått världens finaste lilla kille. Tänk att alla föräldrar känner precis så, att just deras barn är det bästa som finns.

    Jag vill tacka för att ni har låtit alla som vill följa med på er resa, jag tänker på er och önskar er all välgång. Njut nu av er lilla kille, tiden går så rasande fort att snart är han stora killen.

    De absolut varmaste lyckokramarna från Maria i ett vinterklätt Åre.

    SvaraRadera
  7. Vill säga stort Grattis!

    Hittade Din blogg för endast några veckor sedan och frossar i er berättelse! Själva har vi en koreansk juvel som varit vår i drygt två år och väntar på att förr(hoppas) eller senare få ett syskon. Vi längtar till Seoul!

    Helene

    SvaraRadera
  8. Han är så fin!
    Ni beskriver så bra vad det är som gör att man vill ha barn: De där små ögonblicken med en tandborste!
    Tänk att det ska behövas så mycket utredningar/motiveringar/intyg o bevis innan! Men nu är ni där! Njut i fulla muggar!

    SvaraRadera
  9. TAck för att vi fått följa med och hämta Q - och jag hoppas att vi får fortsätta läsa om ert liv tillsammans. När ni orkar och hinner. Man har ju som bekant en hel del annat att tänka på nu...

    Så fin bild! Det finns få saker som ser så rofyllt ut som ett litet barn som sover. Och jag är säker på att han känner denna rofylldhet hos er.

    SvaraRadera
  10. Sitter här och gråter, blir alldeles varm av din berättelse.

    Välkomna hem!

    SvaraRadera
  11. Vilken underbart ljuvlig liten sovrumpa; den delen tillhör mina tre-i -topp på bebisar (de andra är överläppen och fötterna*ler*)
    Och tack snälla för att du delar med dig lite av Q till oss!

    SvaraRadera
  12. Åh så underbart! Gåshud och tårar i ögonen... Stort grattis till er!!

    SvaraRadera
  13. Jag får tårar i ögonen när jag läser din text och ser den lille i sin söta pyjamas. Jag är så lycklig för er skull och snart kan det bli min tur.

    kram

    SvaraRadera
  14. Ljuvligt! Grattis ær før litet.. Underbart, mamman! Kram

    SvaraRadera
  15. Stort grattis till er fina son!

    Tack för att du delat med dig om din omväg till barn.
    Vi ruvade tillsammans vid ett tillfälle och jag fick mitt efterlängtade barn för 1 1/2 år sedan och jag har följt dig och din väntan och längtan sedan dess.

    Underbart att det även är din tur att få uppleva glädjen av ett barn!

    Många grattiskramar till er alla!!!

    SvaraRadera