2007-02-28

Eine kleine Listmusik eller nåt

Uppdateringarna haglar, det är väl säkert att ni hänger med i eldstormen och inte missar några gudsord? Jag sitter uppe och hostar och snorar och har roat mig med att svara på frågor. Tack för utmaningarna!

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18 rad 4,vad står det där?
"Till sådana tak dög inte tegelpannor utan" (papp, kan jag avslöja. En bok om att lägga tak, tillhör O.)

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan,vad rör du vid?
Gästsäng täckt av svärmors virkade överkast samt en källa till äktenskapligt gräl: en ohemul hög av pärmar, papper och tomma tidsskriftsamlare. NÄR ska han sortera dem?

3. Vad såg du senast på tv?
Jag hade gärna svarat Aktuellt, Babel och någon kreddig film men tyvärr: Cityakuten, Vänner, slutet på What about Brian.

4. Utan att se efter gissa vad klockan är?
Elva nåt.. 23:05

5. Bortsett från datorn vad hör du just nu?
Elvis på TV.

6. När du senast var ute vad gjorde du då?
Meningslöst BVC-besök, återlämning av böcker till bibblan, handlade mat, köpte en snittblomma för att muntra upp mig. Det funkar alltid.

7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökning?
Odla.nu, har börjat drömma trädgårdsdrömmar igen. Någon som känner till en trevlig trädgårdsblogg med skruvad humor? (Kanske en inbyggd motsägelse?)

8. Vad har du på dig nu?
Trosor, ingen BH (vilket O sällan försummar att påpeka då det händer men idag har han inte gjort det, han måtte verkligen må risigt), jeans (i stl 42! Det har inte hänt på några år!), lila t-shirt dekorerad med snor och dregel (dock inte mitt eget!), blårandiga strumpor, till detta RÖD fleecetröja, huggen som hastigast eftersom jag frös. Tur att ingen ser mig.

9. Drömde du något i natt?
Säkert, men minns det inte. Minns nästan aldrig några drömmar, utom en gräslig för några år sedan.

10. När skrattade du senast?
Åt Q förstås. Som skrek argt eftersom han var övertrött. Jag hissade honom i luften vilket han älskar, men så lätt ska inte morsan tro att det går att blidka en envis pojke. Lösning: man skriker på nervägen och skrattar på uppvägen. Eller om det var tvärtom.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
En himla massa böcker, vi är bibliofiler av stora mått. Ett barskåp som O har snickrat i sin ungdom. Ett foto av svärfar, död 2005. En oljemålning av norska lador typ Hötorgskonst fast rätt charmig. Ett inramat tryck föreställande en (schweizisk?) bondgård med ankdamm och tvättande husmor i förgrunden, plöjande bonde i bakgrunden. Anskrämlig men med visst affektionsvärde. Pappa fick den i 30-årspresent och jag minns den väl från min barndom. När mamma läste högt brukade jag föreställa mig att boken utspelades i tavlan. Liksom.

12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Q:s senaste bajsblöjor var rätt konstiga.. nä usch vilket trist svar. 7000 galna skidåkare med rimfrost i skäggen, räknas det? (O åkte Kortvasan i helgen).

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Rätt kul, fast har sett bättre. Frågan om klockan var ganska fånig.

14. Vilken var den senaste film du såg?
Bio - Undergången. Tror jag. DVD - inte en aning. TV - Love Actually.

15. Om du blev multimiljonär - vad skulle du köpa då?
Jag skulle starta någon sorts egen verksamhet, vill prova att jobba för mig själv. Jag skulle betala min snälla pappa de pengar jag är skyldig honom (vilket ska ske så snart huset är sålt) och lägga på lite som tack för att han alltid har ställt upp. Jag skulle bjuda den närmaste familjen på en riktigt fläskig månadslång lyxresa. Personlig kock har jag redan men en personlig tränare vore inte dumt. Pär som leder F&S torsdagspass på Eriksberg, om du mot förmodan läser detta (och jag blir multimiljonär) - jag har ett erbjudande till dig! Det finns ingen ledare i Stockholm som matchar ditt musikval.

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om?
Folk och folk.. men de flesta som läser min blogg vet nog inte att jag är en hopplös nagelbitare. Mina naglar är superkorta. Vilket får till följd att jag avskyr långa naglar på andra, tycker att det är äckligt. Särskilt på karlar. Uäh.

17. Tycker du om att dansa?
I teorin ja. Med rätt sällskap och rätt musik. Jag önskar att jag kunde dansa riktig fösdans och jag önskar att jag var mindre självmedveten på dansgolvet, man har roligare då.

18-19. Vad ska dina barn heta, pojke resp flicka?
Q heter det han gör vilket jag lagt ut texten om rätt nyligen. Fanns det ett namn som betydde jävligt efterlängtad hade det legat bra till. Just nu är det inte aktuellt med fler barn så vi har tid att fundera.

20. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Har redan gjort det flera gånger, USA, Spanien, Tyskland, Italien. De senare bara i några månader men i alla fall. Nu kompliceras läget av att vi har en liten Q men om vi skulle få frågan skulle vi definitivt överväga den. Men jag skulle inte emigrera för gott.

21. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
"Trodde du inte va?! Välkommen in, de väntar på dig!"

22. Vilka vill du ska svara på dessa frågor?
Alltså, detta är jag lite neurotisk med. Jag vill inte att någon särskild ska svara. Alla som vill! Alla får vara med och leka! Alla får påsar! Det är kul med listor men det väcker en del högstadieminnen till liv. Knäppt och överkänsligt, ja kanske.

1 kommentar:

  1. Jag antar utmaningen (är också dunderförkyld och behöver lite förströelse)...

    SvaraRadera