2007-08-09

Mörkögda augustinatt

Tänkte bara äckla mina läsare med att berätta att denna vecka, då värmeböljan slagit till och den stora majoriteten återvänt till jobbet, är första veckan på vår augustisemester. Eller snarare O:s. Jag är ju ledig jämt.

Vi brukar nästan alltid ha semester i augusti, ibland i juni, men nästan aldrig i juli. Juli är överskattad. Årets regnigaste månad. Badplatser och parkeringsplatser är överfulla. Bohuskusten är vedervärdigt fullknökad i juli och välsignat folktom i augusti, i synnerhet när skolorna börjat.

Augusti. Sammetsmörka kvällar då syrsorna knirkar. Morgonluften har ett särskilt bett i sig, hösten är på väg men den är inte här ännu. Hela trädgården doftar av äpplen. Lejongap och svartöga blommar i sin fullaste prakt.

Så har vi det just nu. Om två veckor åker vi till Sommarön och då kanske vi får se mareld också.

Annars laddar vi för två jubiléer. Imorgon fyller O jämnt, och i övermorgon är det precis ett år sedan jag satt på Sommarön och talade i telefon med AC, och hörde orden: "det är en liten gosse, och han är född i mars".

4 kommentarer:

  1. Jag såg mareld för första gången i mitt liv i förrgår. Helt enormt häftigt. Simmade i det också, det glittrade när jag rörde mig. Uj uj vad coolt det är! Hade inte fattat hur häftigt det var. Ha en underbar semester. Gillar din blogg, du skriver så bra och ärligt. (tror jag iallafall)

    SvaraRadera
  2. Hälsa sommarön ;)

    SvaraRadera
  3. Å marled är coolt!

    Du jag har hundra frågor till dig om att sammanställa adoptionsansökan tex om du har någon bra översättare att rekommendera m.m. Kan jag maila dig?

    Carnesir

    SvaraRadera
  4. Absolut! Just översättare har vi en kalasbra som vi gärna rekommenderar! Mejla mig på HelgaQochO@gmail.com

    SvaraRadera