2007-09-04

Ett boktips till

Jag lånade ett gäng sångböcker på biblioteket idag. Behöver uppdatera mig på fingerramsor, kråksånger och dylikt. Vi har första boken i Min skattkammare-serien, den funkade bra som tåglektyr när vi åkte till Norrland i förra veckan. Men fånigt nog innehåller den inga noter, bara texter till en massa kul visor.

Jag hittade en ny favorit, som jag nog ska önska till julklapp åt Q: Lilla kotten sjunger. Ingen märkvärdig samling sånger men väldigt söta bilder, och bäst av allt: flickan som leker med igelkottar och smågrisar ser väldigt asiatisk ut. Ingen förklaring ges någonstans i texten, och det tycker jag är bra. Vissa av oss är födda i Seoul, andra i Sollefteå. Vissa har svarta mandelformade ögon, andra har blåa runda. Så självklart och enkelt.

2 kommentarer:

  1. Lilla Kotten sjunger finns även som CD-skiva och den är fullkomligt ljuvlig! Eva Röse är lilla kotten och hon ackompanjeras av en slamrig orkester och lustiga barn. De flesta arr är bra och nytänkande, någon lite väl stökig för min smak.
    Helhetsbetyg: fyra välljudande toner - Rekommenderas!

    Alma älskar för övrigt inledningsspåret (som även finns i bilderbokform) "Här sitter lilla Kotten så ensam i sitt kök. Här har hon suttit länge och väntat på besök.." Så den kan jag utantill nu :-)

    SvaraRadera
  2. Nu har jag skickat ett litet meddelande till dig på FK :-)

    SvaraRadera