2008-07-18

Bagateller

Bloggtystnaden kommer sig inte av semester, jag jobbar som vanligt vilket är helt frivilligt. Ett semesterpass i juni när kvällarna är ljusa och koltrastarna jublar, ett i augusti då nätterna är sammetsmörka och fågelsången ersätts av syrsespel. Juli med regn och överfulla parkeringsplatser och badstränder får vara. Jag gillar att jobba när kontoret och tunnelbanan är folktomma.

(Fast nästa år är det slut på det, då måste vi anpassa oss till dagmammans schema. Då får jag försöka hitta något poetiskt med juli.)

Vi bor dessutom i sommarstugan vilket skänker semesterskimmer åt kvällarna. Igår slutade jag tidigt och hann jobba i trädgården i flera timmar. På kvällen satt jag och planerade för nästa år. Sådd av perenner, en rabatt i sol och en i halvskugga. Kryddträdgård med förutom kryddor ringblommor och slingerkrasse, lökväxter som blommar under våren. Roligt, roligt.

Imorse tog jag för ovanlighetens skull bilen till jobbet och konstaterade att det finns i alla fall en fördel med bilism: man kan sjunga för full hals. The Winner Takes It All i 90 knyck på slingriga vägar, det är livet det. Jag har blivit äldre sedan jag sist lyssnade på Abba, nu hör jag plötsligt att texterna från de sista skivorna faktiskt handlar om vuxna människor. Så ovanligt.

4 kommentarer:

  1. Låter som du har en härlig tid trots 8eller kanske just för) att du jobbar i semestertider!
    Jag gillade också att jobba under juli. Iallafall halva. För man kan ändå ta vara på den. Allt går ju lite på lågvarv då ändå. Ochg att sedan ha "riktig" semester att se fram emot gillade jag!
    Din kryddträdgård låter helt underbar! Hoppas du njuter av att planera den också! Själv tycker jag att det är roligt både att planera och att fixa i ett kryddland. Tyvärr var det länge sedan nu.
    :-)

    SvaraRadera
  2. Jag är en av ABBAs mest hängivna fans. Ska absolut och titta på filmen Mamma Mia när den får premiär snart här i Finland.

    Åttitalet...min musiksmak har inte utvecklats särskilt mycket på tjugo år ;)

    Lille skutt

    SvaraRadera
  3. Ringblommor och krasse är trevligt i sallad. Men det visste du förstås.

    Att bo i sommarstugan och åka in till jobbet är väl en ljuvlig slags mittimellansemester. Jag har just bestämt att någon gång inom de närmaste åren ska det bli någon form av sommarboende för oss som tillåter just detta. I stället för nuvarande situation med 200 mils avstånd!

    SvaraRadera
  4. Lyssna på Björn Ulvaeus' sommarprogram. Björn och Benny var förstås yngre när ABBAs texter kom till, men vuxna då också.

    Birgit Cullberg gjorde en gång en balett till ABBAs musik, och jag läste om den i Kamratposten (så länge sedan är det, så ung var jag då!) och minns att hon också sa något mycket uppskattande om texterna.

    SvaraRadera