2008-10-21

Ny relation och ny era

Milstolparna står som spön i backen idag. Efter ytterligare en tokstressig dag på jobbet (nu får det verkligen ta och lugna ner sig snart) gick jag och klippte mig hos en frisör som jag fått mig rekommenderad. Och vad kan jag säga mer än - I think this is the beginning of a beautiful friendship. Han förstod precis vad jag menade med allt. Färgen för svart - absolut. Och varför i all världen plattade hon ditt hår, du som har så fina lockar.

Jo jag har ju det numera, konstigt nog. Jag som var spikrak förr. Hormoner har mycket med saken att göra, har du fått barn nyligen, frågade frisören intresserat. Ja, jo fast inte, jag förklarade med några ord. Nä, men då kanske du gjorde något för att få barn? Det kunde jag inte neka till. Vi skrattade båda när jag konstaterade att det var ju kul att IVF-försöken gav åtminstone något bestående resultat.

Vi var rörande överens om att jobba med de förutsättningar som finns, inte mot dem, och jag fick stöd i mitt beslut att spara till längre hår och till och med förståelse för min aversion mot hårspray.

Så nu är jag nyklippt med betydligt snyggare form, och vad mera är - det finns en plan för framtiden. Det känns mycket bra.

Hemma väntade herrarna med middag. När denna avnjutits och det började bli dags för pyjamas förklarade Q att han ville sova i sin egen säng inatt. När vi hämtat oss från den första häpnaden bäddade vi snabbt med de fina barnlakan vi förtänksamt köpt och körde den vanliga ritualen med saga, välling, tandborste. Sedan tog Q apan Lasse, lokatten och mitt nattlinne i famnen, pussade pappa och tågade in i sitt rum. Jag fick sitta på sängkanten och beordrades sjunga Blommig falukorv och Krokodilen i bilen. Sedan läste jag Rena vita lakan av Hellsing och "skogen" alias Vallarelåt av Fröding. Och sedan sov Q.

Min lille pojke sover i egen säng i eget rum. Av egen vilja. Så otroligt märkligt, vemodigt, vardagligt och naturligt på samma gång.

6 kommentarer:

  1. oj vad häftigt att han bestämde själv när han nu tyckte det var dags att sova i sin egen säng.

    Min äldsta gjorde likadant när han skulle sluta med napp. Vi hade pratat länge om att han skulle sluta och bestämt att "på måndag, då är det dags". Så på lördagen innan sa han bara, "jag slutar med nappen idag." Och så gjorde han det.

    SvaraRadera
  2. Visst är den frisören ljuvlig? :)
    Jag har klippt mig där i fyra år och inte en chans att jag byter! Fast första gången var jag helt övertygad om att han skulle skalpera mig, han klippte och klippte och hårhögarna på golvet växte och växte. Och så satt där helt plötsligt en kvinna med frisyr istället för ett långt, jämnlångt hår. Mycket märklig känsla! :)

    Han gjorde mitt hår när vi gifte oss, och det finns kompisar som FORTFARANDE pratar om hur fint det var. Gott betyg, eller hur?

    Vad glad jag blir att du blev så nöjd! Hurra! :)

    SvaraRadera
  3. men se där... En liten bestämd herre... Då kommer nog det här med Pottan inte långt efter...
    Och grattis till fin relation med frisören... Det är var kvinnas rätt!
    // Ulrica

    SvaraRadera
  4. Banne mig! Jag har också blivit lockig. Lockigare och lockigare faktiskt. Och detta tillkom innan graviditeten och i samma veva som jag lät mitt kortklippta hår växa ut till en lite längre frisyr. Dvs när vi höll på med IVF som bäst.

    SvaraRadera
  5. Jag blev tvungen att skriva ett eget inlägg om alla olyckskorpar som kraxat om att man måste "lära" barnen att sova själva.

    Varken Q eller Lillkatten verkar ha behövt bli upplärda. Och jag tror nog att det skapar en hel del trygghet i att få bestämma helt själv.

    SvaraRadera
  6. En egen säng måste ju vara fantastiskt för Qs person (och inte obetydlig för hans tidigare sängkamrater, antar man?). En bra frisär är fantastiskt för oss självständiga, djupsinniga kvinnor som...är lite fåfänga också! Grattis!

    SvaraRadera