2009-09-21

Musikens makt

Grå måndag, sovit dåligt. På morgonen undrar jag hur jag ska ta mig igenom dagen. Men på något sätt går det förstås.

Jag går till kören som på sistone känts mer jobbig än rolig. I helgen ska vi spela in en julskiva, jag gruvar och grämer mig för att hela helgen går åt.

Men ibland glittrar livet till när man minst anar det. Vi sjunger i vår vanliga lokal, kämpar på men sjunker ett halvt tonsteg hela tiden. Så går vi ut och ställer oss i trapphuset och sjunger några stycken. Akustiken är fantastisk, det känns som att flyga. Dirigenten slår an stämgaffeln efter varje slutton, och ler saligt. Rent!

Vi avslutar med en favorit, Tomorrow Shall Be My Dancing Day. Pojkarna i videoklippet är mycket sötare än vi, men jag tror faktiskt vi sjunger den aningens bättre. Och så gör vi det utan noter!

3 kommentarer:

  1. Åååhh, jag vill också vara med i en kör som kan sjunga "Tomorrow shall be my dancing day"... Ett offer man får göra för att bo i landsorten antar jag. Nu har t.o.m. den lilla (tant)kyrkokören jag varit med i lagts ned efter att vår körledare gått i pension vid 72,5 års ålder..
    Funderar på stiftskyrkokören i oktober, den ska sjunga Mysteriemässan, men är väl kanske inte riktigt min melodi, jag som gillar Johannespassionen och Faurés Requiem...

    SvaraRadera
  2. Så härligt! Och ni sjunger bättre säger du... Kan man få beställa en skiva?

    SvaraRadera
  3. Självklart annannan! Jag återkommer.

    Hum, jo jag tror att vi sjunger den lite bättre men så är vi ju vuxna också. Kanske bäst att du synar mig på den!

    SvaraRadera