2010-02-24

Konstig tillvaro

Jag är förvirrad och splittrad just nu. Kortet på Y står på köksbordet. Q pratar ofta om lillebror. Vi funderar på boende i Seoul, ska vi bo norr om floden som förra gången, nära alla sevärdheter? Eller ska vi bo söder om, nära SWS som vi kommer att besöka tre gånger? Liksom nära det stora akvariet och inomhustivolit?

Samtidigt slukar jobbet mig. Jag jobbar mer än någonsin, hugger på alla utmaningar. Samtalet med chefen har triggat mig, jag vill visa vad jag kan. Jag känner mig konstant jagad. Har jag glömt något nu igen? Oftast är svaret ja. Möten, mejl, mobilen, handväskan.

Inom några veckor kommer det till ett abrupt slut. Jag längtar dit, såklart att jag gör. Men jag skäms lite för att erkänna att jag längtar mera bort från något än till något.

Förlåt mig, Y lille. Bebisen min, mitt nya barn. Jag har inte fattat det ännu och ärligt talat tror jag inte att jag gör det förrän jag är hos dig.

Då ska vi sitta i vårsolen och bekanta oss med varandra. Bara du och jag.

4 kommentarer:

  1. Jag vill återigen göra reklam för att bo på SWS! När det var bara du och O var det säkert kul att bo downtown, men när en liten Q följer med är det fint att bo med ett koreanskt vardagsliv runt knuten. Gå och köpa glass, titta på tanten som rullar sushi i ett gatukök runt hörnet, gå med mamma och köpa toast och kaffe latte precis runt samma hörn på morgonen - eller kanske tvärs över gatan till det franska bageriet?

    Du får hemskt gärna mejla mig, så kan jag propagera mer.

    /Anka, mamma till två koreanska barn - och väldigt lycklig Seoul-bo under två år på 80-talet

    (kangnamku@hotmail.com)

    SvaraRadera
  2. Hej Anka!
    Ja, jag mejlar dig! När jag kommer ur min jobbkoma. Vi har nog nästan bestämt oss för att det är söder om floden som gäller, främst för närheten till SWS men också för att det verkar vara mycket annat som lockar, COEX, Lotte World, etc. Norr om är det Seoul Tower och kanske någon marknad, typ.

    Det enda jag undrar - hur är SWS komfortmässigt? Vi är vana resenärer men numera ganska bekväma av oss. O får ont i ryggen av konstiga sängar (ja, koreanska sängar är hårdare än svenska). SWS har dissats ganska rejält på Korealistan på sistone.

    Vad coolt det måste vara att ha adopterat från det land man bodde i som (antar jag) tonåring!!

    SvaraRadera
  3. Så är det nog ofta när nr 2 kommer. Första barnet är en sensation, det går inte att komma ifrån. Men det betyder absolut inte att man älskar nästa mindre, allt blir bara på en annorlunda sätt.

    SvaraRadera
  4. Norr om floden iofs, men Vabien 1 har mjuka sängar!

    SvaraRadera