2010-03-06

Reflektioner på en fyraårsdag

Fyraårskalas för Q idag. Är för trött för att formulera mig annat än i punktform.
  • Fantastiska unge! Det blir bara roligare och roligare och jag älskar honom mer och mer. Fyra år. Kan det verkligen bli ännu bättre?
  • Q är påfallande social. Han är alltid mitt i gruppen, pratar högljutt och gestikulerar.
  • Det är något visst mellan honom och kompisen B. Samma sak händer alltid när de träffas, det klickar liksom till. Nu var det flera månader sedan sist, men det spelar ingen roll. Snacka om personkemi.
  • Sju barn kan föra ett infernaliskt oväsen.
  • Vi har fått bra kompisar här i Stockholm. Vi ses inte så ofta. Umgänget bygger mycket på våra barn. Men eftersom dessa barn kommit till oss inte utan svårighet finns det en speciell och ordlös gemenskap mellan oss.
  • Göran Hägglund hade kanske, om han varit med, förklarat det på ett enklare sätt. Att vi inte tillhör verklighetens folk. För vi är storstadsbor, högutbildade, äldre föräldrar än genomsnittet. Ungarna går inte på genusdagis, men hos dagmamma, på urochskur och kooperativ.
  • Göran var inte bjuden.
  • Prinsesstårta med äppelmos i är gott. Särskilt när den snälle bagaren slår av priset med hälften för att jag förser honom med den laktosfria vispgrädden.

3 kommentarer:

  1. Låter som en underbar 4-årsdag! och ett härligt kalas!

    SvaraRadera
  2. Grattis!

    Fyra år måste vara en kanonålder. Att vara i också. Och rätt ålder att få syskon, menade man på humanetologin som ingick när jag läste D-kurs i etologi. Svartsjukedramatiken är mycket lindrigare från denna ålder.

    Men varför var Göran Hägglund inte bjuden? Och har hans barn gått på genusdagis?

    Om den där tebjudningen där hemma i Huskvarna, den som var upprinnelsen till nuvarande regering, är representativ för Hägglunds umgänge så hör han knappast heller till verklighetens folk. Vilket torde vara att betrakta som ett större problem i hans fall än ditt, eftersom han är minister.

    SvaraRadera
  3. Hägglunds barn har sannolikt inte gått på genusdagis, inbillar jag mig efter att ha läst detta:

    http://www.dn.se/opinion/debatt/sveriges-radikala-elit-har-blivit-den-nya-overheten-1.954221

    Berglin har sitt att säga om verklighetens folk:

    http://berolin.wordpress.com/2009/09/30/berglin-om-verklighetens-folk/

    SvaraRadera