2010-04-28

Semesterprinsessan har landat!

Nu har hela familjen sovit ut och börjat få tämligen ordning på dygnsrytmen. Vi har slutat leka familjeamöba och börjat dela upp oss. Igår var Q, mamma och jag på inomhustivolit Lotte World (det ringer fortfarande i öronen av oväsendet) medan O flanerade på stan och handlade barnkläder på Namdaemun-marknaden. Till min mans många förtjänster hör att han kan köpa kläder både till mig och till sina barn. (Notera pluralformen där!)



I förrgår var O och Q på akvarium medan mamma och jag shoppade keramik och tittade på gamla hus i den vackra stadsdelen Bukchon.

Alltså börjar det kännas som någon sorts semester. Vi har också bestämt oss för att stanna kvar på hotellet, efter god rådgivning från resebyrån. (Tips till alla adoptionshugade som läser här: använd er av resebyrå! Vi brukar inte göra det annars, men den här gången har det varit värt varje krona!)

Klockan är halv sju på morgonen när jag skriver det här. O läser sin bok, Q och Q-mormor sover. Idag är det vackert väder efter två dagars regn. Vi ska antingen skicka ut den unge mannen och hans mormor på egna äventyr, eller sätta mormodern på en bussrundtur medan vi andra åker upp i tornet på berget Namsang.

Nu börjar jag leva upp till O:s gamla smeknamn på mig, semesterprinsessan.

3 kommentarer:

  1. Vad härligt att ni kommit ikapp nu! Låter som om ni verkligen kan börja njuta av både staden och varandra och resan som sådan!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Fint! Ha det bra fortsatt, måste vara roligt att ha även lite semesterminnen från resan, att ha sett mer av Q & Y's land.

    SvaraRadera
  3. Vad härligt att läsa, som jag längtar tillbaka till Seoul! Skönt att ni har kommit tillrätta med tidsomställningen och jag tror att dela upp sig är en bra väg för att inte gå varandra på nerverna helt och hållet.
    Du kanske har skrivit det tidigare... när får ni lilla Y till er?
    /Anna-Karin

    SvaraRadera