2010-06-16

Bön

Ikväll känner jag mig usel. Kan man få extra självbehärskning och tålamod någonstans?

Det behöver jag.

2 kommentarer:

  1. Tyvärr inte av mig, för jag ligger på minus jag med.

    Två tips:
    1. Försök få vara ensam med Q ett tag. Utanför hemmet. Även om det är på bekostnad av Y. Umgås som "vuxet", vettigt folk en stund, det gör underverk för både dig och Q, jag lovar.
    2. Ordet förlåt är väldigt bra. Man kan tappa kontrollen och vara sur och arg och hemsk (moi!) men man kan kramas och be om förlåtelse. Då är man inte usel. Då visar man sitt barn att det är så man gör när man har råkat göra fel.

    Kanske kan det underlätta att tänka på Q som lite större än vad ni nu förväntar er att han ska vara? Han har fått ett syskon och ni har dåligt samvete - för det har man ju. Kanske ska ni förvänta er en större pojke som hjälper till mer och tar hand om brorsan mer? Inte en liten pojke som är svartsjuk, retas och får utbrott. Jag tänker på när Bull är sjuk och Bill blir likadan fast värre bara för att få uppmärksamhet. Det bästa då är (fast det tar ett tag innan man kommer på det, även om det är samma sak varje gång) att Bill får ta ansvar hon med. Typ hämta hostmedicin, ta hand om Bull, fixa fram en blöja. Och det hjälper inte att hon lägger sig på golvet och skriker JAG KAN INTE (vilket brukar vara inledningen) för man klarar helt enkelt inte av det utan henne.

    Stor kram!

    SvaraRadera
  2. Och någon gång i smyg kan ni väl låta Q leka bebis en stund (som när ni gav honom välling i flaska). Låta honom testa igen en stund.

    SvaraRadera