2010-08-18

Fylla fyrtio

Nu har jag bestämt mig. Jag tänker inte ställa till med fyrtioårskalas. Jag känner mig för trött, för fet, för sliten. När Y sover lite bättre, när tillvaron känns stabilare, när jag är mer tillfreds med livet och mig själv. Då vill jag ha kalas. Men inte nu.

Men helt obemärkt vill jag inte låta denna tisdag i september passera. Mina senaste födelsedagar har firats med utflykter, till Skansen och till Junibacken. Fina minnen. Nu vill jag göra något liknande, fast lite... mer.

Alltså kära läsare, vad har ni för tips och ideer? Utflyktsmål i rimlig närhet av Stockholm, lämpliga för åldrarna 1, 4, 40 och 43. Vi kan tänka oss en eller högst två övernattningar. 

Svar till Ännu 39.

5 kommentarer:

  1. Norrköping! Gå runt i den fina stan, traska i trapporna vid ån, fika på nåt av stans många fina fik och åk SPÅRVAGN, bada på Centralbadet (härligt daterat) som även har äventyrsbad, ät på fin krog och övernatta på ställe som jag inte kan komma på just nu men som säkert går att skaka fram. Undersök även lekparker och liknande på förhand via Turistbyrån.

    Just utflykter på födelsedagar är så bra, om man kan knåpa ihop dem själv efter behag och även pausa mitt i om det brakar ihop av att nån är trött eller får ett bryt....utan att det känns misslyckat. Tro mig, såna utflykter har jag varit på många gånger med mina kids som inte heller sov på nätterna när de var små:)

    Eller: skärgården, åk till Åland, Gotland, Trosa, Örebro, Mora, Lysekil, vartsomhelst och boka övernattningar och utforska en mindre ort, bara...brukar alltid bli trevligt tycker jag.
    Anna

    SvaraRadera
  2. Göteborg (med X2000 tar det bara 3 tim): Universeum, Världskulturmuseet, Slottsskogen, Sjöfartsmuseet, Röhsska museet, Saluhallen med Systrarna Kanold etc etc. Ja, du vet säkert bättre själv.

    Eller den mindre orten som ligger 1,5 tim med tåget fr Gbg, du vet vilken. Utöver tidigare nämnda attraktioner kan man även besöka Mauritius, tro det eller ej!

    SvaraRadera
  3. Julita! Med vandrarhem, Pettson för barnen och Värdshus med högklassig mat för föräldrarna. Avkopplande miljö, och (tror jag) äppleutställning på höstkanten.... Hoppas du får en superskön födelsedag!

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Jag föreslår Kolmården -där finns också hotell och vacker naur runt omkring -
    Eva

    SvaraRadera
  5. Vilken bra idé! Säger jag bara, för jag har inga konkreta och bra utflyktsmål. Men den helgutflykt med flott inkvartering som P tog mig med på mer eller mindre under tvång räddade min fyrtioårsdag när jag kände mig alldeles för trött och för missnöjd med den jag var för att vilja ha fest.

    Hej lite allmänt säger jag också när jag nu så sakteliga återgår till omvärlden efter en djupdykning först i att vara ledig och sedan i att röja garderober etc. Ska förhoppningsvis vara mer på digitalt hugg än jag varit de senaste tre veckorna.

    Och så har jag skuttat i Östersjöns för dagen våldsamma böljor för första gången i år!

    Det gläder mig mycket att höra att det ljusnat något i din tillvaro. Jag kan så alldeles väl föreställa mig hur slitsamt du har det och hur jag skulle själv skulle komma att tappa koncepterna i motsvarande situation.

    Men hellre blodpudding än blodvite, förstås!

    Har du börjat bygga på trädhuset, förresten?

    SvaraRadera