2010-08-05

Nästa anhalt Sommarön

O har jobbat två dagar den här veckan, tack vare museiutflykt med QY-morfar blev första dagen helt konfliktfri. Idag har vi inte gjort något särskilt, och till min stora glädje har allt flutit på bra. Q bråkar varken med mig eller lillebror, jag har inte blivit tokig på någon av dem.

Ikväll utbryter stora packningshelvetet och imorgon far vi till Sommarön för första gången i år. Första riktiga semestern. Det kan bli precis hur som helst. Kommer Y:s sovkrångel att eskalera, kommer vi att sitta inregnade och inblåsta och gå varann på nerverna?

Blir det bra blir det underbart, precis vad vi behöver. Blir det för jävligt så åker vi hem.

Jag ska göra ett experiment under tiden där ute. Två kvällar i rad ska jag lägga mig senast halv tio, ta en halv sömntablett. Detta för att utröna hur mycket sömnbristen påverkar. När jag för några veckor sedan sov ordentligt en hel natt, efter att ha skrivit detta, kände jag mig som en ny människa dagen därpå. Går det att återskapa denna nya Helga?

När vi kommer tillbaka är det dags för Q att börja hos dagmamman igen. Vardag igen. Jag ska försöka börja träna mer, vet att jag mår bättre av det. Ringa BVC-sköterskan och fråga om mer varaktig psykologkontakt. Ringa gynekologen och fråga om det är dags att plocka ut p-staven, börjar hormonnivåerna sjunka och är det därför jag är skogstokig? Prata med svärmor och mamma och boka in besök från dem.

Och ja. Kanske rentav kontakta läkare och diskutera eventuell depression. Ska fundera mer på den.

3 kommentarer:

  1. Om ni regnar inne och/eller blir skogstokiga finns alternativ: besök här (du har min mail), utflyktsmål tillsammans, etc. Hör av dig isåfall, jag är inte jättelångt från din ö som du vet, och tåget från mig är snabbt nere i Gbg. Kram,

    SvaraRadera
  2. Fan va bra du är! Jag imponeras av ditt sätt att hantera detta svåra, jobbiga, skrämmande.

    Stor kram från en läsare (som också vill tacka dig för att du delar med dig och våga sätta ord på det du går igenom)

    SvaraRadera
  3. Tack snälla båda! Och alla andra läsare som engagerar sig! Vad hade jag gjort utan er?

    Rwandamamman, det låter underbart! Vi brukar faktiskt stanna och äta lunch i din stad, om jag minns rätt. Men din mejladress hittar jag inte nu, antagligen har jag den på jobbmejlen. Kan inte du skicka ett mejl till helgaqocho@gmail.com, är du gullig?

    SvaraRadera