2010-10-12

Brinner för?

Jag sitter i sängen med datorn i knät och försöker skriva jobbansökningar. Ackompanjeras av tröskverksljud från sovande bebis.*

Lusläser annonser och hemsidor och försöker snickra till säljande brev. Sållar fram det som företaget verkar tycka är viktigt och skriver samma sak, fast lite omformulerat.

Tidigare har jag fnyst åt det entusiastiska uttrycket "brinna för" och misantropiskt konstaterat att jag nog inte brinner för något.

Men nu, när gårdagens rep och söndagens konsert ännu ringer i öronen på mig, inser jag till min egen häpnad att kören blivit en passion. Jag älskar att sjunga! Och jag börjar faktiskt bli riktigt bra på det. Jag hör min egen röst, jag hör att det är rätt, jag hör ibland att de andra altarna hakar på mig. Att sjunga på konsert är roligt, att sjunga något man kan och bara ge järnet. Nästan lika roligt är att lära ett nytt stycke. Att upptäcka harmonierna. Att transformera det man ser på pappret till musik. Att gissa, låter det såhär månne? Att konstatera att gehöret blir bättre och bättre.

Dessutom låter det bra i en ansökan att vara passionerat intresserad av något. Förutom sovmorgnar, saltlakrits och Sopranos, då.

* Jo, han är snorig IGEN. Och sover inte. Vaknade säkert tio gånger inatt. Jag blir galen. Vi har i alla fall fått kallelse till en riktig barnläkare i november. Då ska jag stå på mig och kräva en ordentlig utredning om varför han sover så jäkla dåligt. Han snarkar en del, även oförkyld. Kan småbarn ha sömnapné?

4 kommentarer:

  1. Barnet kan definitivt ha någon form av sömnapné, eller förstorade polyper eller liknande som stör nattsömn. Då är det heller inte konstigt att han kinkar när det är dags att lägga sig. Han upplever kanske obehag av att inte få i sig tillräckligt? En bra öronläkare kan titta in i svalg, näsa och hals utan större bekymmer. Vet inte var du bor, om du bor i Stockholmsområdet kan du ringa Vårdguiden och be om hjälp att hitta en specialist som kan undersöka barn med laryngoskop. Barnet är vaket. Det gör inte ont.
    Och det finns ofta fina mutor. :-)
    Lycka till!

    SvaraRadera
  2. En kompis dotter snarkade väldigt mycket, och fick halsmandlarna förminskade. Efter operationen var hon en helt ny människa från att ha varit ett blygt och surt barn blev hon plötsligt en glad och framåt unge.

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Jag kom inte ihåg hur jag hittade din blogg första gången. Men jag har följt dig sedan dess. Tyvärr är jag skitdålig på att lämna kommentarer trots att jag vet hur glad man blir för dem. Men det är aldrig försent att bättra sig.

    Jag är så imponerad av ditt kloka och raka sätt att skriva och berätta. Du är klok och modig. Dessutom är du världens bästa mamma till dina barn. Kom ihåg det!

    Polyper, polyper och ännu en gång polyper. Jag hade det (och en massa annat) när jag var liten. De opererades bort och vips så sov jag och blev inte förskyld en enda gång under en tioårsperiod efteråt.

    Kram Katarina "amospersson"

    SvaraRadera
  4. Jag sätter också en femma på att han har stora körtlar bakom näsan som ger upphov till sömnapne. En bekants son hade det när han var liten. Första natten efter förlossningen sov han hela natten, därefter var det kingigt och ledsamt varje natt i flera års tid. //L

    SvaraRadera