2011-04-26

Ett år sedan första gången, andra gången

Idag är det ett år sedan vi träffade Y för första gången. Omtumlade damp vi ner i Seoul, vågade knappt hoppas på att komma iväg förrän vi satt på planet, en viss isländsk vulkan hotade sätta stopp. Knappt hade vi landat, kroppsligt och själsligt, förrän det var dags att infinna sig hos SWS och besöka Y hos hans fostermamma.

Han satt på hennes rygg när vi kom. Han var sig lik från bilderna, men lite blekare, och med ett mer karakteristiskt utseende, inte så docksött. När det vällde in besökare i rummet skrynklade han ihop ansiktet och sträckte sig efter fostermamman. Att vi - O eller jag - skulle ta honom i famnen var det inte tal om. Men när Q lekte med honom for skymten av ett leende över hans ansikte. Men på alla foton ser han gravallvarlig ut.

Jag gråter nästan när jag ser bilderna. Lilla, lilla Y. Vilken resa du har gjort. 1170 gram vägde du när du kom ur moderlivet. Vad gör din biologiska mamma nu? Jag önskar att hon kunde se dig idag, hur du kavat kliver iväg över vår gård, ut på vändplanen, hela vägen ut till sandlådan alldeles själv. Hur du sätter kurs på grannkatten, "a-o, a-o". Ordförrådet (eller vad man nu ska kalla det) ökar varje dag. Du har inga problem att uttrycka dig. Ser du något du verkligen vill ha kan man inte misstolka ditt uppfordrande läte, oftast "njånjånjånjå-njå!"

Och lilla stora Q. Som jag tyckte var stor redan förra året, när han blev storebror, men nu när jag ser bilderna ser jag hur liten han var. Uppklädd i skjorta och slips för att träffa lillebror. Mycket medveten om sin nya roll. Älskade unge, vilken chock det blev för dig - och mig! - när lillebror ockuperade min famn i flera veckor. Ändå samarbetade du. Du följde med mig på toaletten i Seoul när jag inte kunde lämna Y varken hos mormor eller pappa. Du satt på golvet i hörnet av båset (koreanska toaletter är rena!!) och höll Y i famnen så att jag kunde kissa.

Vilken resa!

8 kommentarer:

  1. Vilken otroligt fin och vacker kärleksförklaring till dina söner!! jag ryser.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Jag blir lite blöt i ögonen såhär på morgonkvisten och återupplever även lite av vår resa som ju var så parallell med er. Stora fina duktiga E och Q och fina goa småbrorsorna. Det är först nu som jag inser att ni faktiskt fick träffa Y dagen efter att vi träffade J i Kina.
    /Linda

    SvaraRadera
  3. Får tårar i ögonen när jag läser ditt inlägg och samtidigt tänker tillbaka hur det var för oss...den 26:e april förra året.....vi var inte i Korea utan i Kina, på ett fint kontor. Och där blev jag mamma för andra gången, vilken upplevelse!!! När jag ser på våra kort ser jag en överlycklig 6-årig storasyster som bara strålar, något som jag inte såg då....

    Kram på Er Familjedag!!

    /Sara

    SvaraRadera
  4. Härligt att läsa om!

    SvaraRadera
  5. Då har Q och Y liksom två födelsedagar?!

    SvaraRadera
  6. Två var, menar jag förstås! (Findus har väl tre, om jag minns rätt)

    SvaraRadera
  7. Vad fint och varmt skrivet!

    SvaraRadera