2011-07-13

De finns överallt

Min danske kollega, en gemytlig farbror, som när han råkat se bilder på mina söner, vänder sig mot mig med ett strålande leende: Då blev du väl glad över att få barn? Jag ler lika strålande tillbaka, och hör hans förtjusta berättelse, han har just blivit morfar till en lille dreng, och som hans datter längtat, och tagit ut ägg och satt tillbaka...

Kollegan som efter någon timmes kallprat i bilen harklar sig och undrar, det kanske är känsligt, men hur lång tid tar det att adoptera egentligen? Jag blir inte förvånad, vi har som sagt småpratat en stund och lärt känna varann. Radarn ger utslag. It takes one to know one. Jodå, utredningen är klar och första IVF-försöket ska snart påbörjas men de funderar redan nu på vad de ska göra om det inte funkar.

Damen på badstranden med två hundar, som följer Y med blicken när han skuttar förbi. När hon reser sig för att gå kommer hon fram till mig där jag står böjd över Y (ifärd med att sanera honom från rinnande glass). Vilka fina barn ni har, säger hon.

Javisst har vi!

7 kommentarer:

  1. Oja....när jag stod spritt språngande naken i en dusch i ett badhus i Danmark tillsammans med min dotter kom en kvinna fram och talade om vilken fin dotter jag hade........hon hade ca 2månaders väntan kvar i Kinakön......ögonen strålade av väntan.... Det värmde mig så mycket trots att jag inte visste hur jag skulle bete mig i all min nakenhet...hi hi hi...

    SvaraRadera
  2. Visst har ni! Och tack för att du delar med dig av dem till oss!

    SvaraRadera
  3. Vad härligt att du möter detta! Jag är så orolig att det ska bli tvärtom, att man överallt möter ifrågasättanden och kritik. Har redan fått känna på det. Men inser att de allra flesta tycker nog att det här med adoption är någonting bra och fint.

    SvaraRadera
  4. Det måste vara roligt och härligt att få höra! :)

    SvaraRadera
  5. Ja, så fint! De där varma blickarna av samhörighet kan komma så ofta vissa dagar - att när de inte kommer undrar jag nästan vad det är för fel. Varför ler de inte år oss? ;-)

    Önskar er en fin sommar med i huvudsak ljumma vindar.

    SvaraRadera