2011-08-25

Till LR om referensbrev

Ny föresats: jag ska bli bättre på att svara på kommentarer. Tror jag, tralala. Om jag hinner och orkar.

Hur ska ett bra referensbrev se ut? Jag har skrivit ett par stycken, och läst ännu fler. Det kan finnas en del formella krav ställda av socialtjänsten eller givarlandet, de måste man förstås kolla upp.

För övrigt ska man vara ganska personlig, tror jag, och kanske lite mer översvallande än vi svenskar normalt är. Bättre att bre på för mycket än för lite!

Ett referensbrev ska beskriva hur man känner de man går i god för. Är man släkt eller vän? Hur ser umgänget ut, hur ofta träffas man? Firar man högtider ihop? Hur länge har man känt vederbörande?

Man bör också nämna vilken erfarenhet man själv har av barn, och vilka erfarenheter de som ska adoptera har. Att framhålla de blivande adoptivföräldrarnas stora längtan efter barn är förstås bra, och gärna vackra ord om vilka fantastiska föräldrar de kommer att bli.

Jag är inte mycket för överord annars, men är det någon gång man ska ta till dem, så är det när man skriver ett brev som detta!

posted from Bloggeroid

2 kommentarer:

  1. Åh, tack snälla du! Jag är jättetacksam för att du tog dig tid att hjälpa mig (och de blivande föräldrarna.) En del hade jag listat ut själv med hjälp av blanketten, men det är super att få det svart på vitt sådär. TACK igen!
    /LR

    SvaraRadera
  2. Ingen orsak och lycka till! Det blir säkert jättebra!

    SvaraRadera