2011-09-09

Inspirationsläsning

Eller varför inte inspiration till läsning? Så här ser min reservationslista på biblioteket ut just nu:

(Tyvärr är sökmotorn ungefär lika kass som tidigare! Lär av Adlibris!)

Beata Arnborg: Krig, kvinnor och Gud: en biografi om Barbro Alving
Carina Burman: Djävulspakten: Gösta Ekmans liv och konstnärsskap
Maria Sveland m fl: Happy, happy: en bok om skilsmässa

(Vad är förresten prylen med att en titel inte kan stå för sig själv utan måste kompletteras med ett kolon och en förklarande bisats?)

Johan Theorin: Sankta Psyko
Helena von Zweigbergk: Anna och Mats bor inte här längre

Och så försökte jag hitta Karriärhandbok för kvinnor av Hanna Lumikero och Solveig Norberg, men den har inte biblioteket. Bu!

Det lär ta ett tag innan alla reserverade böcker dimper in, under tiden har jag en försvarlig hög böcker som jag hittade vid städningen av bokhyllan i januari, då jag var hög av svält. Där finns bl a Middlesex och Vi, de drunknade. Och så ska jag läsa ut The Women's Room förstås.

Apropå det - någon mer än Rwandamamman och annannan som vill diskutera den senare? Diskussionen kommer att föras per mejl!

7 kommentarer:

  1. Läser just nu "A Passage to India" av E.M. Forster. Lysande!

    SvaraRadera
  2. Jag är gärna med och diskuterar, om jag får.
    Eftersom jag hör till det antikverade slags människor som inte homestylar bort böcker och bokhyllor från inredningen hittade jag faktiskt efter visst rotande ett ex av The Women's Room. Jag vet att jag läst den, men minns ingenting. När kostade en engelsk pocket 63 kr på Akademibokhandeln? Gissar att det var i slutet av 1980-talet.

    Så om ni inte hade tänkt diskutera den inom den allra närmaste framtiden (måste ju hinna läsa den igen) är jag gärna med.

    Marie (möjligen bekant från en diskussion i kommentarsfältet hos Maja Gräddnos)

    SvaraRadera
  3. Forster borde jag verkligen läsa, det har jag tänkt länge!

    Marie, välkommen hit! Och hjärtligt välkommen i diskussionen. Jag har för en minut sedan avslutat TWR men vad jag vet har annannan inte börjat ännu. Så hojta till när ni känner er redo att diskutera. Hojta lämpligen via mejl på helgaqocho@gmail.com

    SvaraRadera
  4. Jag tror minsann att vi inspirerar varandras bokval - roligt!

    Och apropå det så ska jag nu beställa Palme-biografin (som du citerat ur, Helga) så att min pappa kan ha den med sig när han kommer hit om ett par veckor.

    Förhoppningsvis kan jag börja läsa The Women's Room i den här veckan.

    SvaraRadera
  5. Förresten, antikverad som inte stajlar bort bokhyllor? Det skulle jag aldrig göra! Bokhyllor är ju det trevligaste som finns. Till skillnad från generösa Annannan ger jag ogärna bort mina böcker som jag läst och tyckt om. De är mina skatter!

    Och visst inspirerar vi varann. Ett vagt minne drev mig att leta i sagda hylla och jovisst fanns A Passage to India där. Så den fick bli busslektyr idag. Det blev nämligen ingen cykling, vädret var faktiskt alltför uselt.

    SvaraRadera
  6. Jag ger inte bort böcker som jag läst och älskat, bara sådana som jag inte skulle ha köpt för att läsa om det inte vore för att min geografiska belägenhet gör svenska bibliotek omöjliga. Nu har vi mer plats så nu kommer jag att vara mindre selektiv, men det är bra att inte samla på sig allt för mycket, förr eller senare måste man i alla fall ta ställning till om man kan behålla eller inte.

    The Womens Room kom medan jag var i Brasilien. I morgon eller så ska jag börja läsa!

    Ska vi verkligen diskutera per mejl? Kan vi inte förorena webben med en blogg bara för detta ändamål?

    SvaraRadera
  7. Det har inkommit önskemål om att föra debatten per mejl eftersom en del reflektioner är ganska personliga. Desto mer intressant, tänker jag och går gärna med på att mejla.

    SvaraRadera