2012-02-27

Tålamod, envishet och självständighet

Simskolestormen har lagt sig. Skidskolan på fjällsemestern är avbokad ("Hurra!", var Q:s kommentar. Om jag tvekade innan gör jag det inte längre.)

I helgen fick både Q och jag vår första lektion i utförsåkning. Han klarade sig bättre än jag, eftersom han till skillnad från mig är helt orädd och alldeles trygg och säker i sin kropp.

Efteråt förklarade han för mig: Pappa ville att jag skulle bromsa genom att sätta skidorna som en glasstrut, men jag ville inte det, jag ville prova att bromsa på snedden istället, så då gjorde jag det.

Förra veckan iakttog han intresserat mitt stickande. Mamma, visa mig hur man gör!

Så jag visade. Igen och igen. Han höll sina händer ovanpå mina. Efter en stund frågade jag om han ville ha en egen stickning.

Jag letade på lagom grova strumpstickor och ett vackert rosa restgarn. Stickningen växer fram, centimeter för centimeter. Än så länge får jag sticka första maskan på varje varv. Men numera är alla maskor rättvända och inte vridna.

Jag häpnar över hans tålamod och ihärdighet.

6 kommentarer:

  1. Å vilken fantastisk son du har Helga!
    :-)

    SvaraRadera
  2. Lilla ljuvling. Kan vi arrangera äktenskap mellan våra små? Förutsatt att de gillar motsatt kön, sen när det gäller. Dessutom tror jag att jag gärna skulle se att hon får dig till svärmor.

    SvaraRadera
  3. Coolt. Min kille har stått på skridskor två gånger i vinter. Jag HATAR skridskor, lyckades aldrig lära mig och har inte åkt sen jag slutade skolan. Men min pojke älskar det! "Mamma, tror du jag kan åka skridskor?" frågade han inför första försöket. "Nej, men jag tror att du kan lära dig." Och det kunde han! Han föll och reste sig, föll och reste sig. Så koncentrerad att han knappt var kontaktbar. Nu har jag letat rätt på en konståkningsklubb här i kommunen som har skridskoskola, det ska han få testa nästa vinter. I vår familj är alla sporter med hårda klubbor bannlysta, nämligen. Oh, vad jag FÖRAKTAR ishockey.

    /Anka

    SvaraRadera
  4. Helga - han är oemotståndlig! Och vad nytta och glädje man kan ha av envishet och stark vilja.

    SvaraRadera
  5. Vag glad och imponerad jag blir av att få se Q sticka! / Stella

    SvaraRadera
  6. Men vill jsylvin ha mig som svärfar?/O

    SvaraRadera