2012-03-26

Ibland blir det bara så rätt

Jag åker till Örebro imorgon och blir borta i två nätter. Jobbmässigt är det en stor lättnad, att undkomma petandet och iläggandet från You-Know-Who. Att vara på det ställe där jag faktiskt är omtyckt och gör nytta.

Men i hjärtat svider det. Igår kväll rörde Q sig själv till tårar genom att måla upp livfulla tänkbara scenarion från de stundande dagarna. Han grät en stund i min famn, och så gick vi igenom dag för dag vad som ska hända.

Idag på lunchen passerade jag bokhandeln och fick syn på en bok jag läst om. Efter genombläddring konstaterade jag att den var klockren. Spexa för lillebror, rampfeber, krypa upp i mammas säng mitt i natten. Allt finns med. Tycker jag.

Q var först lite fjär, han brukar betrakta de böcker jag väljer med misstänksamhet ("Mamma, du vill bara läsa Madicken och sånt"). Men han kapitulerade fullständigt efter två sidor. Vid nattningen fick jag läsa den ytterligare en gång. Efteråt sjöng vi tillsammans den fåniga sången som bokens storebror underhåller sin lillebror med.

Han då, lillebror? Han fick Max boll, och var mycket nöjd med den. I sinom tid får han också höra om den ensamme mullvaden.

4 kommentarer:

  1. Den boken vill jag nog också ha. Jag köpt Ajö Herr Marsvin (heter den väl?) i våras, med möjlig tanke på att ge bort, men det kan man ju inte, man måste ha den själv. Kan stå tillsammans med Max grav i bra-bokhyllan.

    SvaraRadera
  2. Herr Muffin, är det ju!

    SvaraRadera
  3. Finns Max grav som bok? Jag har sett en underbar affisch med den titeln. Förstår för övrigt inte varför Max-böckerna blivit så utskällda, och då kallar jag mig ändå språkfascist.

    SvaraRadera
  4. Och ja, Herr Muffin är också fin. Den har vi bara lånat på biblioteket än så länge.

    SvaraRadera