2012-05-11

Plan B aktiverad, snart genomförd

Ett av mina två problem är på god väg att lösas.

Ibland går det fort. Troligen blir jag konsult till hösten. Jobbet jag tackade nej till före jul visade sig finnas kvar, och lönen kunde sockras till att motsvara den jag har nu.

Så var det med den saken. Ibland behöver man fundera i något halvår*, och nosa på alternativ, innan man vet hur man ska ha det.

Tror jag, tralala.

*Numera händer ju understundom också det otroliga att Y sover en hel natt utan att skrika och sparka. Vem trodde detta för ett halvår sedan?

2 kommentarer:

  1. Det låter ju jättebra!

    Kan man alltså vara projektledare på konsultbasis? Synd att jag inte har råd att ta in en sådan; jag skulle verkligen vilja lära mig hur man leder projekt...

    Det var inte ironi - jag menar att det skulle vara intresant att se hur man arbetar som projektledare i näringslivet. Jag misstänker att vi är ungefär lika självlärda båda två men att våra olika perspektiv skulle vara berikande.

    SvaraRadera
  2. Jag skrev ett svar för några dagar sedan som åts upp av Blogger, ska försöka återskapa det.

    Visst vore det ett intressant experiment! Jag är övertygad om att vi skulle lära oss mycket båda två.

    Alldeles självlärd är jag faktiskt inte. För några år sedan läste jag projektledning på halvfart under ett år, en kurs tänkt för yrkesverksamma ingenjörer. Resten av tiden var jag arbetslös och odlade min barnlöshetssorg.

    Kursen var mycket bra och jag reflekterar fortfarande sisådär en gång i veckan över saker jag lärde mig då. Om intresse finns kan jag försöka göra en kort sammanfattning.

    En starkt bidragande orsak till att jag byter jobb nu är att jag saknar interaktionen med andra projektledare. Jag vill ha kollegor att lära mig något av.

    SvaraRadera