2012-08-15

Snorkelisnork

Vi har fått en ny granne, Q och Y har fått nya lekkamrater som de genast gillade.

Själv är jag inte lika trakterad. Barnen är hur rara som helst, och inte är det deras fel att de heter... ja, kanske inte Oden och Diesel, men något ditåt.

http://1.bp.blogspot.com/_a4whPrJWC6w/Rkro1JKgUKI/AAAAAAAAAAs/CWK_nN1OGFI/s400/Berglins+namn-stripp.JPG

Mot Odens och Diesels pappa har jag den huvudsakliga invändningen att han bär torshammare och - hm, hur ska jag formulera det här?  - tycks hysa ett något överdrivet intresse för den svenska stormaktsepoken.

Eller så är jag bara sjukligt misstänksam. Eller allmänt dum i huvudet. Eller ohemult snorkig och fördomsfull. Vad vet jag. Oden, Diesel och mina koreafödda telningar hade roligt tillsammans. Än så länge är det viktigast.

6 kommentarer:

  1. Haha, jag känner igen mig. Inte i grannen utan i dig. Och jag älskar din korrekta beskrivning av hans intressen. Fniss!

    Och du har rätt: att Q, Y, Oden (tihi) och Diesel (frust) kommer överens är viktigast.

    SvaraRadera
  2. Balder och Harley...? Bara gissar ...

    SvaraRadera
  3. Hahaha! Balder och Harley, inte illa gissat alls. Gärna fler gissningar, det var en rolig lek det här!

    Hehehehe, Balder och Harley...

    SvaraRadera
  4. Loke och Texas?:-) Jag har en son som heter Frej utan att vi för den skull har några som helst fornnordiska intressen. Jag tycker bara att det är ett väldigt fint namn. När lillebror föddes fick vi flera frågor om han skulle heta Loke/Oden/Tor. Precis som att man inte kan välja ett sådant namn utan att gilla nordisk mytologi.Men nej, han har ett ganska vanligt (fast inte så vanligt bland småbarn) namn. "Amerikanska" påhittade namn av just typen Diesel/Texas/River har jag väldigt svårt för. Hoppas att din känsla om pappan är fel och att era barn kan fortsätta ha roligt ihop. Jag gillar din blogg, men kommenterar inte så frekvent. Är förresten väldigt nyfiken på vad dina söner heter.
    Mvh, LR

    SvaraRadera
  5. får ungar bara leka med varandra om de har "rätta" pappor o mammor?
    Eva

    SvaraRadera
  6. Suck. Eva, läs inlägget en gång till. Och tänk lite. Det är ju just den frågeställningen jag tar upp. Men givetvis känner jag viss oro inför att släppa iväg mina barn hem till en person som eventuellt hyser högerextremistiska åsikter. Hade inte du gjort det?

    Men som sagt, jag kanske har helt fel. Han kanske bara är oskyldigt intresserad av fornnordiska gudar och Karl XII.

    SvaraRadera