2012-09-19

Fan också

Tog bilen till jobbet idag. Det tog knappt hälften så lång tid som att åka kollektivt.

Bakom mig hör jag skramlet av goda föresatser som rasar.

5 kommentarer:

  1. Oops. Det KAN ju vara skönt att veta att alternativet finns, t.ex. när det regnar som i går...

    Hälften av hur många minuter, förresten?



    SvaraRadera
  2. Hälften av 60 minuter, Anka! Det blir en timme varje dag det. Och då åkte jag hemifrån 0815, åker jag tidigare går det troligen ännu fortare.

    Suck. Snart verkar det som att jag placeras ut på uppdrag i tjottahejti, då ration bil/kollektivt krymper till 1/4 istället.

    SvaraRadera
  3. Jo. Been there. En timmes extra tid med familjen är guld värt. Och då faller gärna fina föresatser. Det gjorde i alla fall mina, trots att jag annars är värsta miljömuppen :-) som sopsorterar och komposterar och kokar eget allt som går, typ.

    SvaraRadera
  4. Jag tänker allt oftare i termer av att det finns olika perioder i livet. NU är ditt problem att hinna få tillräckligt med tid med familjen och att hinna träna.

    Nästa år kanske du är placerad någonstans inom utmanande cykelavstånd. Då kan du fatta andra beslut.

    Om några månader är du kanske trött på att behöva köra och allt annat än sugen på vintertrafik. Då kanske halvtimmen extra i kollektivtrafiken har en annan prislapp.

    Men ta vara på den vunna halvtimmen!

    SvaraRadera
  5. Klokt resonerat, annannan.

    Nu har jag i två dagar återgått till att åka buss/tunnelbana. Och konstaterat att det inte riktigt är en halvtimme det skiljer, utan snarare 15-20 minuter, lite beroende på.

    Men hur som helst kommer jag inom några veckor att hamna i på ett helt annat ställe dit det skulle ta 1,5 timmar - eller mer - att ta sig med buss, med bil cirka 30-40 minuter. Jag har redan förlikat mig med tanken. Ska jag vara konsult är det så här det är. Kan jag inte acceptera det måste jag söka ett annat jobb. Men jag vill åtminstone prova detta.

    SvaraRadera