2012-10-03

De behövde inte vara tankeläsare i alla fall

Konversation i lunchrummet idag.

Kollega A: Jag brukar faktiskt planka på pendeltåget från Förorten. Det är så himla dyrt om man inte har månadskort, fyra klipp. Hemma är det snälla spärrar, så där plankar jag. När jag åker från stan är det såna höga spärrar, då betalar jag. Så jag betalar hälften av vad det kostar, och det är vad jag tycker det är värt.

Helga: Hm. SL går visst med rejäl förlust, undrar varför. Kör du den taktiken i snabbköpet också? Jag tar den här godispåsen nu, det är väl okej, jag kommer tillbaka nästa lördag och köper en likadan, då lovar jag att betala, för det är vad jag tycker den är värd.

-----

Kollega B: Det där tramset om att bullret från Bromma skulle vara så störande förstår jag inte. Flygplatsen har ju funnits i åttio år, då fanns det knappt någon bebyggelse alls under inflygningen. Nej, de argumenten köper jag inte, det luktar bara egenintresse lång väg, att man vill slippa bli störd av buller.

Helga (som är rejält störd av jävla Bromma flygplats): Ja, det är väl inte så konstigt att man vill. Egenintresse är väl snarare alla rika och lata knösar som inte orkar åka tåg eller arsla sig iväg till Arlanda. Fanns först, förresten, vad är det för sandlådeargument? Staden växer ju. Vad vill vi ha nära den, områden där folk bor och arbetar, eller flygplatser?

----

Hoppla. Konsulter ska ju vara smidigare än så kanske. Fast både A och B är konsulter själva. Och tro det eller ej, de var inte ett dugg sura på mig efteråt, snarare tvärtom. Kanske gillar de att ha en projektledare som biter ifrån.

(Fast själv var jag förstås tvungen att ta en extra sväng på lunchpromenaden* för att gå av mig lite irritation.)

(*På vilken jag gjorde två upptäckter: en skogsbacke med komockor och sjöutsikt, alldeles ljuvlig. Samt ännu ett hus i rosa mexitegel. Det har jag aldrig sett förr, men nu två på mindre än en vecka. Så gräsligt att jag nästan blir upprymd.)

7 kommentarer:

  1. de missar några viktiga poäng om Bromma:
    - en stor andel av planen har dispens när det gäller storlek och buller.
    - när Bromma byggdes var planen mindre och hade mindre kraftiga motorer
    - många hus byggdes för att flygplatsen skulle avveklas

    Bra att du biter ifrån!

    SvaraRadera
  2. Kan det vara så jag håller vikten? Jag blir ofta enerverad...

    SvaraRadera
  3. Ang mindre plan.
    Grannen uppger att det var ännu värre förr då alla propellerplan varmkördes. Det var det värdsta; inte start och landning./O

    SvaraRadera
  4. Vuxna människor med jobb som ändå envisas med att planka gör mig vansinnig.

    I Seoul frågade jag min vän om folk inte tjuvåker. Först förstod hon inte vad jag menade, när hon förstod blev hon helt förskräckt. Såg inte en människa som tjuvåkte och då åker 7 miljoner människor tunnelbana där varje dag.

    SvaraRadera
  5. mamma på 70-talet04 oktober, 2012 10:07

    Jo. Fast det är ju så här det är, att ha arbetskamrater, att ingå i ett sammanhang där människor tycker och tänker olika.Det är väl så man har en chans att påverka??? Förvånar mig inte att personerna du bemötte inte tog så illa vid sig. Jag tycker det ska vara högt i tak på en arbetsplats. Tillvaron kanske skulle vara litet grå om alla alltid tänkte som jag.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det så! Jag kanske är orättvis mot mitt eget kön, men jag har en känsla av att män generellt hanterar den här sortens meningsskiljaktigheter bättre än kvinnor. Konsensus i lunchrummet är inte nödvändigt. Det behöver iaf jag tänka på.

      Helga

      Radera
  6. Själv upplevde jag att en relation blev ytterst frostig när jag inte vek från min åsikt att man ska betala för sig... Coolt att du säger ifrån tydligt, då kanske hem har en chans att växa lite i sitt beslutstagande. :-)

    SvaraRadera