2012-10-07

Nu har jag hört allt

I veckan lunchade jag med före detta bästakollegan, han som var min livboj på förra jobbet. Han bor i en av Stockholms finare förorter och har barn i samma ålder som mina. Jag vevade med en av mina käpphästar, hämta-tidigt-hetsen, när-fan-hinner-folk-jobba-frågan.

Jag vet! Sa han. Och berättade om dotterns uteblivna danslektioner.

Dottern skulle börja dansa, och de hörde talas om en kompis som redan tog danslektioner. Föräldrarna till denna kompis kontaktades. Jo, det är på torsdagar. Perfekt, torsdagar passade bra i familjens schema. När då?

Klockan 14:30.

Ridå, som man säger.

6 kommentarer:

  1. Det finns några yrkesgrupper som fixar dessa tider och som inte är överbetalda. Inom vård och omsorg där man arbetar helg och således är ledig vardagar. Eller arbetar natt. Kände mig bara tvungen att säga det! :-)

    SvaraRadera
  2. Det är ju alldeles sant, och det visar hur inskränkt jag själv är som inte tänkte på det. Min egen syster jobbar natt på akuten.

    Men jag misstänker starkt att föräldrarna till denna danskurs målgrupp inte är lediga för att de jobbar natt. Men jag kan ha fel.

    SvaraRadera
  3. En bekant beklagade sig över de dåliga träningstiderna för 9-åringens hockey. "Torsdagar klockan sex - dessutom i ishallen längst bort i stan!". Nåja, tänkte jag. Det var väl en rätt så bra tid? Tills det visade sig att det var klockan 6 på morgonen. Ombytt och klar.

    Visserligen hinner man ju till jobbet (och skolan) i vanlig tid, men det känns som om det spårar ur åt andra hållet då.

    Hos oss spelas ingen hockey...

    SvaraRadera
  4. Jeeezes! Spela hockey klockan sex på morgonen! Är folk inte kloka?

    Angående danslektioner 14.30 en torsdag så undrar jag om det inte är så att en del har barnflickor (rutflickor) som tar med barnen på detta.

    /Anonym mamma (som inte har barnflicka)

    SvaraRadera
  5. mamma på 70-talet08 oktober, 2012 17:11

    Tror också att det är gott om mor-och farföräldrar som rycker in.

    SvaraRadera
  6. Sedan kan det ju vara så att 14.30 är en fantastisk tid ur barnens synvinkel, förutsatt att de har någon som kan följa dem dit. /musiklärare som har barn på dagis att hämta efter arbetsdagen är slut och inte kan ha ett schema med ett par timmars ledig tid mitt på dagen.

    SvaraRadera