2013-01-28

Sexårsdag i Sälen

Jag får för mig att läsa gamla utkast till inlägg. Ibland består de bara av en titel och jag kan bara gissa vad det var jag hade tänkt skriva. Inlägget Så gör vi, med etiketterna Dubbelmamma och Feminism, vad skulle det handla om, månne? (Det som heter Liten men tuff där texten endast består av två ord - aggressiv älva - är lättare. Jag minns ett maskeradkalas där Y var utklädd till älva och använde trollspöt som yxa.)

Den här ofärdiga texten påminner mig om hur mycket bloggen fungerar som en vanlig dagbok. Att dessutom få respons på anteckningarna är en osannolik bonus.

Jag läser och ler. Vad fort det går. Snart fyller han sju, men då kommer vi inte att vara i Sälen, utan hemma. Tyvärr minns jag inte riktigt hur dagen slutade, men att den var fin, det minns jag.

"Q vaknar som vanligt strax före sju, som vanligt är de första orden: "Mamma, får jag gå upp nu?" men han kommer snabbt ihåg vilken dag det är. Sedan är han mycket duktig, närmast heroisk, och ligger kvar i sängen medan vi andra fixar ute i köket.

Vi går i gåsmarsch och sjunger Jag modellerar i varierande tonarter, Y visste på förfrågan att det var Jaleva, jaleva som skulle sjungas för storebror idag. Frukost på sängen är kladdigt och riskabelt, Q får promenera ut i köket. Han är mycket snäll och låter lillebror assistera vid paketöppningen. Han blir lika glad för pyjamasar och tröjor som för böcker, ett sympatiskt drag hos Q är att han gillar mjuka paket, men allra gladast blir han för Star Wars-legot. Det byggs genast.

Några mackor förmår vi pojkarna att trycka ner också. Sedan åker vi till äventyrsbadet. Gårdagens strålande väder har förbytts i dis, vi hoppas på uppklarning senare.

Men nu badar vi av hjärtans lust. Q hoppar från kanten och paddlar sig fram helt självständigt med simdyna. Han är i alla fall inte rädd för vatten. O och han åker vattenrutschkana gång på gång. Men det hela familjen gillar allra mest är den varma utomhusjacuzzin.

I entrépriset ingår lunch. Q äter en vuxenportion torsk med potatis och hackat ägg. Y äter några tuggor pyttipanna och nästan ett helt stekt ägg. Sedan leker de i soffhörnan medan vi dricker kaffe."

2 kommentarer:

  1. Läs Bockarna Bruse i badhuset! Bra presenttips till lillebror. Och varför inte storebror.

    Låter som en underbar dag.

    SvaraRadera
  2. Blir inte boken våt då? Och svenska media rapportera just idag om hur många som kommer till skada i badhus. Vet ej om de tagit med riskfaktorn att läsa i vattenrutschkanan.

    SvaraRadera