2013-02-18

En lösning

I krig och kärlek och vid stor desperation är allt tillåtet. Jag gör ett kanske inte helt genomtänkt försök att förklara för Y hur saker ligger till.

- Man måste sova! Om man inte får sova går man sönder! Pappa och jag går sönder snart om vi inte får sova.

- Då köper vi en ny pappa!

6 kommentarer:

  1. En riktigt god natt önskar jag hela familjen.

    SvaraRadera
  2. Vi fick ett tips vid nattskräck - kanske ni säkert redan provat men för säkerhets skull. Ta ut honom på balkongen eller håll vid ett öppet fönster, inte fråga om att kyla ned men bara så att man vaknar till lite av den kalla luften. Vi har också en liten Y (! enligt hans koreanska namn) som kan vakna till med nattskräck/mardrömmar. Vi har varit jättetacksamma för det enkla tipset, för det brukar faktiskt hjälpa (peppar, peppar...). Hoppas att det snart lugnar ned sig för er!! / Mimmi

    SvaraRadera
  3. :-D Jobbigt med smarta barn. (Tyvärr tror jag nya pappor snabbare blir kinkiga om de inte får sova än begagnade.)

    SvaraRadera
  4. Har ni möjlighet att låta en av er få ta in på hotell och sova ut en natt? Turas om med det? Det var vår räddning det var som värst./Katarina

    SvaraRadera
  5. Hotell är lite att ta i just nu, men tack för tipset! Men jag sov med öronproppar inatt faktiskt, och sov visserligen lite för få timmar med i ett sträck. Det var himmelskt.

    SvaraRadera
  6. För vår del skapade det faktum att vi visste att vår dotter skulle vakna ångest redan innan hon ens lagt sig vilket gjorde att jag inte kunde slappna av alls och somna. Vi hade ju bara ett barn då vilket gjorde att vi "bara" behövde fokusera på vår egen trötthet.
    Vi delade upp veckorna och lånade en kompis lägenhet ibland för att få sova och inte bli sinnessjuka. Det finns ju ingen anl att båda ska lida så turas om.

    SvaraRadera