2013-10-08

Bättre

Igår släckte jag lampan 22:13 och somnade strax därefter. Sov tungt utan att vakna alls till strax före halv sju, då klockan ringde.

Och Q:s jacka hängde prydligt på en krok i matsalen.

Min värld gungar inte längre, det är ordning och reda i mitt lilla rike. Tills vidare.

3 kommentarer:

  1. Vad skönt!

    Jag tänker på att så där som du beskriver det måste det ju ha varit för VÅRA föräldrar också. Och ändå tycker de fortfarande om oss!

    Och själv minns jag nästan inte något sånt. Jo, gympapåsar, de glömdes ju ständigt antingen hemma eller i skolan med en blöt handduk.

    Men varför i all världen ska de ständigt släpas fram och tillbaka? Varför finns det inte en plats i klassrummet med en rejäl dubbelkrok (den där sorten som är en vanlig krok nertill och en större, liksom hatthängare upptill) där man kan hänga påsen och så hänger man handduken på den stora kroken ovanpå tills den torkat. Och så hjälper läraren till att styra upp att man tar hem och tvättar en gång i månaden eller varannan vecka eller så. Smutsigare än så blir väl inte små barn av gymnastiken, i alla fall inte under inomhusperioden.

    På lågstadiet alltså, och kanske mellanstadiet också. Det är ju nog av ihågkommande om det som faktiskt måste färdas mellan två platser, som böcker som både ska användas på lektioner och läsas hemläxor i.

    SvaraRadera
  2. Jag tror faktiskt att våra föräldrar hade mindre att hålla reda på. Det känns som kraven är större idag när det gäller mindre barn. Hade vi ens läxböcker eller gympa på lågstadiet? Jag tror inte det. Duschade gjorde vi definitivt inte. Just duschandet är ju ett spel för galleriet, Q är lika svettig efter en vanlig rast som efter gympan, men jag köper att ungarna ska indoktrineras till att duscha efter motion, det gör jag.

    Till min egen förvåning har jag plötsligt utvecklat den ganska starka åsikten att läxor bör tas bort, fram för läxfri skola. Utvecklar kanske i ett eget inlägg.

    SvaraRadera
  3. Vi hade definitivt både läxor och gynpa på lågstadiet, i liten skånsk landsortsskola med tre klasser. Jag är inte helt säker på att vi duschade efter gympan, men vi bytte om i omklädningsrum. Det minns jag tydligt eftersom det var omklädningsrum i källaren och gymnastiksal på andra våningen - jag minns både trappspringet i sockiplast och dunsandet över våra huvuden när någon annan klass var i gymnastiksalen!

    Men om vi bar påsarna fram och tillbaka mellan hem och skola vet jag inte.

    Läxor var bara i räkning. läsning och skrivning, tror jag.

    SvaraRadera