2013-12-02

Men åhh!

Nu är morgondagens föräldramöte inställt.

Det skulle ha varit ett möte med alla barn och föräldrar, varpå tjejerna med föräldrar skulle gå hem och killarna med föräldrar stanna kvar och prata grupptryck. Det kändes som en halv reträtt, vi har fortfarande inte fått en vettig förklaring varför det är så jämrans viktigt att dela in ungarna beroende på kön. Men vi har som sagt lagt ner argumenterandet och tjatandet, vi vill verkligen hjälpa Q:s lärare i hennes arbete, vara konstruktiva och stödjande och inte ifrågasättande.

Men nu ikväll får jag bita mig i tungan och sätta mig på händerna. För nu är alltså morgondagens möte inställt, på grund av sjukdom. Sånt händer ju, inget att bråka om. Istället blir det möte på torsdag, bara för pojkarna och deras föräldrar. Flickor med föräldrar ska också ha ett möte, datumet är ännu ej bestämt.

Tillbaka på ruta ett alltså. Fortfarande utan förklaring till varför barnen och föräldrarna måste delas in beroende på kön.

5 kommentarer:

  1. *hatar föräldramöten*

    SvaraRadera
  2. Dags att dra igång maillistan och få alla föräldrar oavsett om deras teling har snopp eller snippa att gå? Jag menar varför ska ni lyssna på mer än halva inbjudan när inbjudaren inte lyssnar på er? Eller att få alla att tacka nej med motivet att ni inte förstår hur gruppens sammanhållning ska förbättras om bara hälften bjuds in?

    Eller helt lugnt maila läraren och säga ärligt att ni inte är intresserade av slentrianmässigt uppdelande pga kön och kanske något om vad läroplanen säger om diskriminering pga kön...

    Tur att det inte finns något syskonpar i klassen med både snopp och snippa, de föräldrarna hade kanske känt sig lite splittrade? Och vet läraren verkligen att det inte finns något barn i klassen med oklart kön?

    /JsN

    SvaraRadera
  3. Hejsan
    Jag är helt med på att stötta läraren, men inte på könsdiskriminering. Förutom könsdiskriminering är ju dessutom tankesättet guilt by association- era pojkar är nästan skyldiga fast ändå inte. Och då närmar msn ju sig kollektiv bestraffning. Och alla dessa saker är ju inte tillåtna i skolan. Så frågan är om.ni hjälper läraren genom att inte påtala detta? Jag skulle dock inte mejla ut till alla och dra byxorna av läraren. Utan ringa denne och i trevlig ton fråga hur denne tänker kring detta. Ge läraren själv en chans att se sitt feltänk och rätta upp situationen.

    SvaraRadera
  4. Tycker att alla föräldrar en gång för alla borde bojkotta såna här möten! Det är könsdiskriminering och sånt är olagligt. Ni behöver verkligen inte gå med på såna här fånerier.
    kram från Elvira, mamma till tre tjejer

    SvaraRadera
  5. Nej det är inte okej. Stå på er! Hoppas att du har fler med dig.

    SvaraRadera